Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της μητέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας - Προσάγεται στη ΓΑΔΑ

Εκδίδεται ένταλμα σύλληψης....

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της μητέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος, η δίωξη ασκήθηκε με βάση τα στοιχειά που διαβίβασε το τμήμα ανθρωποκτονιών στην εισαγγελία.

Η κατηγορία που απήγγειλε ο εισαγγελέας πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

Στη ΓΑΔΑ προσάγεται η μητέρα των τριών μικρών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσάγεται η μητέρα των τριών μικρών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να οδηγηθεί στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στην μικρή Τζωρτζίνα εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη, που δεν δόθηκε από γιατρούς.

Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό πως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάζεται η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεχίζεται η έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας.

Αφού μελετήσει ο εισαγγελέας τα στοιχεία που τού διαβιβάζονται για τον θάνατο της Τζωρτίνας θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ποινικές ενέργειες στην υπόθεση.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή «Live News»,σύμφωνα με πηγές από την ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η μητέρα των τριών κοριτσιών Ρούλα Πισπιρίγκου, θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες στην Εισαγγελία Αθηνών και την ελληνική Αστυνομία.

Ο λόγος είναι η ύπαρξη των αδικαιολόγητων ουσιών, πέρα από το πόρισμα των  τοξικολογικών εξετάσεων, αλλά και η παράλληλη ολοκλήρωση των ερευνών της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Λαμπρόπουλος αποκάλυψε μέσα από την εκπομπή του Mega, ότι η ουσία που φάινεται να έχει ανιχνευθεί στη μικρή Τζωρτζίνα είναι η κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά.

Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Όπως επισήμανε τη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίο, σύμπτωμα που τώρα οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η ούσια της κεταμίνης χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση, δύο περιπτώσεις που δεν συνέβησαν με τη Τζωρτζίνα, οπότε είναι σαφείς πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ουσία δεν χορηγείται από τα φαρμακεία, ενώ σε μία προσπάθεια επικοινωνίας με εταιρεία κτηνιατρικών φαρμάκων της Βορείου Πελλοπονήσου, οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν κάποια απάντηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ