Το νέο συγκλονιστικό trailer της Α. Νικολούλη για την υπόθεση στην Πάτρα - Βρέθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, (βίντεο)

Οι εξελίξεις συνεχίζονται στην υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των παιδιών στην Πάτρα... 

Χωρίς τέλος, συνεχίζεται το θρίλερ του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Μιλώντας χθες για την υπόθεση  ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ανέφερε ότι ο γονιδιακός έλεγχος δεν έδειξε κάποιο κληρονομικό νόσημα. 

Όπως ειπώθηκε, περίπου 1.000 γονίδια μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων. Μεταξύ άλλων εξετάστηκαν γονίδια, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στην καρδιά. Η έρευνα έγινε σε δύο στάδια. Αρχικά μελετήθηκαν 190 γονίδια και στη συνέχεια άλλα 800.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά τον θάνατο των τριών παιδιών ερευνήθηκε αν υπάρχουν κληρονομικά ζητήματα που αφορούσαν κυρίως στην καρδιά, καθώς τουλάχιστον τα δύο από τα τρία παιδιά, πέθαναν από καρδιακή ανακοπή.

Στη συνέχεια, έγινε έρευνα σε 190 γονίδια, από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για γονίδια που συχνά ευθύνονται για προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Αφού δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα ούτε τότε, έγινε ακόμα πιο αναλυτική έρευνα σε άλλα 800 γονίδια από το ίδιο ίδρυμα. Πάλι, δεν βρέθηκε τίποτα.

Συνεπώς, το πόρισμα που θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα έδειξε ότι η οικογένεια από την Πάτρα, δεν είχε κανένα απολύτως γονιδιακό θέμα. 

 

 

Το βάρος έπεσε στην Τζωρτζίνα - Βρέθηκε η αναισθητική ουσία κεταμίνη στο αίμα της

Η ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα, προκαλεί σε μεγάλη δόση σύγχυση, εμετό, επιληπτικές κρίσεις, ακόμη και θάνατο.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις υποθέσεις θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα. Για ακόμη μία μέρα, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στην εκπομπή «Live News» τα τελευταία στοιχεία.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η ουσία που φάινεται να έχει ανιχνευθεί στη μικρή Τζωρτζίνα είναι η κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επισήμανε τη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίο, σύμπτωμα που τώρα οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η ούσια της κεταμίνης χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση, δύο περιπτώσεις που δεν συνέβησαν με τη Τζωρτζίνα, οπότε είναι σαφείς πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου η ουσία δεν χορηγείται από τα φαρμακεία, ενώ σε μία προσπάθεια επικοινωνίας με εταιρεία κτηνιατρικών φαρμάκων της Βορείου Πελλοπονήσου, οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν κάποια απάντηση.

Σύμφωνα με το STAR, το βάρος της έρευνας έχει πέσει πλέον στην Τζωρτζίνα, την μεγαλύτερη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που έφυγε από τη ζωή τελευταία 

Χθες η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αποκάλυψε ότι στις αιματολογικές εξετάσεις της 9χρονης που έγιναν λίγες ώρες πριν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου κατέληξε, βρέθηκε η ουσία τροπονίνη και μάλιστα σε πολύ υψηλά επίπεδα, πέραν των φυσιολογικών τιμών. Η ποσότητα τροπονίνης που φαίνεται να βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ήταν 485, ενώ ο μέσος όρος στις τιμές είναι από 0 – 15.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως και ότι οι επίσημες απαντήσεις θα δοθούν το επόμενο διάστημα, μετά και τις εξετάσεις και ελέγχους που θα κάνει το εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ.

 

 

 

 

Το νέο trailer της Αγγελικής Νικολούλη: «Βρήκα στοιχεία»

Στην δημοσιότητα δόθηκε και το νέο τρέιλερ της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των παιδιών στην Πάτρα, το οποίο θα προβληθεί το βράδυ της Παρασκευής 1 Απριλίου.

Το βίντεο αρχίζει με τον διάλογο που είχε η Αγγελική Νικολούλη με τη μητέρα των τριών κοριτσιών και αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”, στο Mega.

«Κι εγώ πίστευα ότι σήμερα δεν θα κάνετε εκπομπή. Είδες… Που μου είπες πως αν δεν έχουμε στοιχεία δεν θα κάνουμε εκπομπή…” είπε η γυναίκα με την δημοσιογράφο να απαντά: “Αν δεν έχουμε. Από την στιγμή που βρήκα…».

 

 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παρακολουθώ τις εκπομπές, έχω χάσει τον ύπνο μου''

Την άρνησή της ότι επισκέφθηκε χαρτορίχτρα επανέλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα σε διάστημα τριών ετών.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η Ρούλα Πισπιρίγκου κάνει λόγο για ανυπόστατες μαρτυρίες που έχουν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες, και μάλιστα σημείωσε ότι «οι μάρτυρες δεν υπάρχουν καν σαν οντότητες».

Η μητέρα είπε ότι με τον πατέρα των παιδιών Μάνο Δασκαλάκη, έχουν 5-6 συγγενείς και τώρα έχουν ξαφνικά βρεθεί 50 ξαδέρφια, 300 θείοι και συγγενείς. Παράλληλα, απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι η μητέρα του Μάνου δεν την ήθελε, λέγοντας ότι η πεθερά της την επισκέπτεται καθημερινά και κάθε δεύτερη ημέρα ο πεθερός της, κι ας μην είναι ζευγάρι πια.

 

 

Μάλιστα, για την πεθερά της ανέφερε ότι όσο η Τζωρτζίνα, μετά την ανακοπή, είχε μείνει παραπληγική και χρειαζόταν φροντίδα, αυτή την κρατούσε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθεί όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο βλέπει τι γίνεται, δεν είναι ήρεμη, έχει χάσει τον ύπνο της και εύχεται να τον ξαναβρεί. Η ίδια έχει αγωνία, όμως υποστηρίζει ότι η αλήθεια θα φανεί σύντομα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ