Ομαδική αυτοκτονία: Θρίλερ με τον θάνατο οικογένειας Γάλλων - πήδηξαν από τον 7ο - οι θεωρίες συνομωσίας για τον κορωνοϊο (βίντεο

Μόνο ο 15χρονος επέζησε, αλλά είναι σε κώμα

Η ομαδική αυτοκτονία φαίνεται να είναι το κύριο σενάριο που ερευνούν οι αρχές αναφορικά με τον θάνατο τεσσάρων μελών μιας οικογένειας Γάλλων, οι οποίοι φέρονται να πήδηξαν, από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους στον έβδομο όροφο. Από την πτώση επέζησε το πέμπτη μέλος της οικογένειας.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 24 Μαρτίου στην ελβετική πόλη - θέρετρο Μοντρέ και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνονίας του Βω η έρευνα «επιτρέπει να υποθέσουμε ότι όλα τα θύματα πήδηξαν από το μπαλκόνι το ένα μετά το άλλο».

Σύμφωνα με το nytimes.com η αστυνομία είπε ακόμα ότι από την μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι τα τέσσερα άτομα - ένας 40χρονος άνδρας, η 41χρονη σύζυγος, η δίδυμη αδερφή της και η 8χρονη κόρη του ζευγαριού

Η αστυνομία είπε την Τρίτη ότι η έρευνά της δείχνει ότι τα τέσσερα άτομα - ένας 40χρονος άνδρας, η 41χρονη σύζυγός του, η δίδυμη αδερφή της και η 8χρονη κόρη του ζευγαριού - έκαναν «βουτιά θανάτου»  στο Μοντρέστη δυτική Ελβετία, διαδοχικά.

Ένα πέμπτο άτομο, ο 15χρονος γιος του ζευγαριού, πήδηξε επίσης από το μπαλκόνι του έβδομου ορόφου, αλλά επέζησε και βρίσκεται σε κώμα.

 

 

Οι αρχές πρόσθεσαν ακόμα ότι έχουν αποκλείσει την παρουσία άλλων ατόμων στο διαμέρισμα την στιγμή της τραγωδίας και πώς βρήκαν μια σκάλα στο μπαλκόνι. Παράλληλα ανέφεραν ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι πάλης στα θύματα και κανένας μάρτυρας  δεν άκουσε ήχους ή φωνές, πριν την μοιραία πτώση.

Οι θεωρίες συνωμοσίας

Από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, η οικογένεια «ενδιαφερόταν πολύ για τις θεωρίες συνωμοσίας και επιβίωσης» και είχε εφοδιαστεί με μια «εντυπωσιακή» ποσότητα φαγητού που καταλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος του διαμερίσματος, είπε ακόμα η αστυνομία.

«Η οικογένεια ζούσε σχεδόν σε αυταρχικό καθεστώς», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι ήταν «απομακρυσμένη από την κοινωνία».

Μόνο ένα μέλος της οικογένειας, η δίδυμη αδερφή της μητέρας, εργαζόταν έξω από το διαμέρισμα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση. Η κόρη δεν γράφτηκε στο σχολείο και αυτή και η μητέρα της δεν είχαν εγγραφεί ως κάτοικοι του Μοντρέ.

Ο γιος πήγαινε στο σχολείο και δύο  δύο αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος στις 6:15 το πρωί της Πέμπτης, καθώς έψαχναν τον πατέρα για ένα θέμα σχετικά με την κπαίδευση του γιου. Όταν μια φωνή ρώτησε ποιος είναι, οι αξιωματικοί έδωσαν τα στοιχεία τους, χωρίς να λάβουν ωστόσο κάποια απάντηση και στη συνέχεια έφυγαν. 

Λίγο πριν τις 7 το πρωί, τα πέντε άτομα έπεσαν από ύψος άνω των 20 μέτρων σε διάστημα πέντε λεπτών. «Όλα αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν, μεταξύ των μελών αυτής της οικογένειας, τον φόβο της παρέμβασης των αρχών στη ζωή τους», ανέφερε η αστυνομία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ