Οι Βρετανοί royals τίμησαν τη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου - Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας εδώ και μήνες (φωτό & βίντεο)

Ο  Δούκας του Εδιμβούργου ήταν στο πλευρό της συζύγου του για πάνω από επτά δεκαετίες

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε σήμερα την πρώτη της δημόσια εμφάνιση εδώ και πέντε μήνες καθώς παρευρέθηκε μαζί με μέλη της βασιλικής οικογένειας και άλλους αξιωματούχους στην επιμνημόσυνη τελετή προς τιμήν του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου, που πέθανε πέρυσι.

Ο  Δούκας του Εδιμβούργου, που ήταν στο πλευρό της συζύγου του για πάνω από επτά δεκαετίες, απεβίωσε στην κατοικία τους στον πύργο του Ουίνδσορ πέρυσι τον Απρίλιο, δύο μήνες πριν γίνει 100 ετών.

Μόνο 30 πρόσωπα κατέστη δυνατόν να παρευρεθούν στην κηδεία του λόγω των αυστηρών κανόνων για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα η βασίλισσα να καθίσει μόνη της κατά τη διάρκεια της περυσινής σεμνής τελετής στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Στη σημερινή τελετή στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο συμμετείχαν πολύ περισσότερα πρόσωπα, με τη βασίλισσα να παρευρίσκεται μαζί με τον διάδοχό της, τον πρίγκιπα Κάρολο, τον γιο του Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ, καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών τους.

Παρευρέθηκαν επίσης ξένοι βασιλείς και βασίλισσες, φίλοι του θανόντος, πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στρατιωτικοί και πάνω από 500 εκπρόσωποι ανθρωπιστικών και άλλων οργανώσεων τις οποίες υποστήριζε ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Σύμφωνα με τα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ, η 95χρονη βασίλισσα είχε ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό της επιμνημόσυνης τελετής.


Η ίδια έχει αναγκαστεί να περιορίσει τα δημόσια καθήκοντά της από τότε που νοσηλεύθηκε για ένα βράδυ πέρυσι τον Οκτώβριο για αδιευκρίνιστη ασθένεια και οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουράζεται, ενώ έχουν διατυπωθεί ανησυχίες για την υγεία της αφού έκτοτε ακύρωσε μια σειρά από προγραμματισμένες υποχρεώσεις.

Η σημερινή τελετή ήταν επίσης η πρώτη δημόσια εκδήλωση για τον δεύτερο γιο της, τον πρίγκιπα Άντριου, από τότε που προχώρησε σε εξωδικαστικό διακανονισμό --οι όροι του οποίου δεν αποκαλύφθηκαν-- για την αγωγή που είχε κατατεθεί σε βάρος του στις ΗΠΑ, κατηγορούμενος ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα έφηβο κορίτσι πριν από δεκαετίες, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε.

Η βασίλισσα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έφθασε μέσω της πλαϊνής εισόδου στο Αββαείο για την πρώτη δημόσια εμφάνισή της από τότε που ασθένησε, χρησιμοποιώντας ένα μπαστούνι και περπατώντας δίπλα στον Άντριου.

Δείτε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας της μέρα με τη μέρα - δυσκολία στην κίνηση & στο να σταθεί όρθια

Ο πρίγκιπας Χάρυ, που έχει εγκατασταθεί στις ΗΠΑ μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν, δεν παρευρέθηκε ύστερα από διαφωνία με την κυβέρνηση σε θέματα προστασίας και ασφάλειας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ