Βασίλισσα Ελισάβετ: Χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας της μέρα με τη μέρα - δυσκολία στην κίνηση & στο να σταθεί όρθια

Δεν θέλει να την δουν με αναπηρικό καροτσάκι

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία φέτος γιορτάζει τα 70 της χρόνια στον θρόνο, ακυρώνει όλο και περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις της και οι ειδικοί εκτιμούν ότι η 95χρονη μονάρχης, αντιμετωπίζει δυσκολίες στη μετακίνησή της και πως δεν θέλει να την δουν με αναπηρικό καροτσάκι.

Σύμφωνα με την express.co.uk ο Robert Jobson, βασιλικός συντάκτης του αυστραλιανού τηλεοπτικού καναλιού Sunrise, μιλώντας για το αν θα δώσει το παρών στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου τον Απρίλιο, είπε μεταξύ άλλων ότι από όταν «έφυγε» ο σύζυγός της, η βασίλισσα έχει «πέσει».

«Η πραγματικότητα είναι ότι έχει να κάνει με την κινητικότητα, μερικές φορές είναι πιο κινητική από άλλες και μπορεί να περπατήσει με μπαστούνι (...)  Άλλες φορές δεν είναι τόσο εύκολο. Ναι, έχουν γίνει συζητήσεις για αναπηρικό καροτσάκι - δεν θα ήθελε να τη δουν να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσφατες φωτογραφίες, από επίσημη συντάντηση που είχε στο κάστρο του Ουίνδσορ δείχνουν την Ελισάβετ να χαμογελά στους καλεσμένους της και να φαίνεται σε «καλή φόρμα», ωστόσο οι βασιλικοί συντάκτες, έσπευσαν να σχολιάσουν ότι παρά τα χαμόγελα, η βασίλισσα εθεάθη με μπαστούνι, υπονοώντας πιθανώς κάποια προβλήματα κινητικότητας.

Ο βασιλικός ρεπόρτερ Phil Dampier μιλώντας στην Telegraph είπε για την κατάσταση της υγείας της ότι: «Είναι για εκείνη εξαιρετικά δύσκολο να περπατήσει ή να σταθεί όρθια για πολύ ώρα.

Θα κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να παρευρεθεί στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου. Είναι σχεδόν 96 ετών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ