Πόλεμος στην Ουκρανία: Tραγωδία με 300 νεκρούς στη βομβιστική επίθεση στο θέατρο της Μαριούπολης (βίντεο)

Τραγωδία στη Μαριούπολη...

Περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ρωσική αεροπορική επιδρομή την περασμένη εβδομάδα 16/3 σε θέατρο που χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο βομβών στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη Μαριούπολη, ανακοίνωσε σήμερα 25/3 η κυβέρνηση της πόλης, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες.

Όταν το θέατρο χτυπήθηκε στις 16 Μαρτίου, μια τεράστια επιγραφή που έγραφε "ΠΑΙΔΙΑ" αναρτήθηκε έξω στα ρωσικά, με σκοπό να είναι ορατή.

 

 

Δεν υπάρχουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που επιχειρούν στη Μαριούπολη και οι έντονες μάχες και οι βομβαρδισμοί κοντά στο θέατρο απέτρεψαν τις προσπάθειες διάσωσης, επισημαίνει ο «Guardian», υπενθυμίζοντας ότι το θέατρο βομβαρδίστηκε από αεροπλάνο, παρότι η λέξη «παιδιά» ήταν γραμμένη με μεγάλα λευκά γράμματα στο έδαφος.

Η Μαριούπολη ήταν το σκηνικό μερικών από τις χειρότερες καταστροφές του πολέμου αναφέρει το ABC.

 

 

«Από αυτόπτες μάρτυρες προέκυψαν πληροφορίες ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης μετά τον βομβαρδισμό του από ρωσικό αεροσκάφος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Αρχών της Ουκρανίας.

 

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε διαψεύσει ότι «χτύπησε» το θέατρο, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από την πολιορκημένη Μαριούπολη.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ