Τα 2 γιοτ του Πούτιν: Σεχραζάντ & Graceful - Πισίνες, γυμναστήρια, σπα, ελικοδρόμιο, 700 εκατ.σε μυστική μαρίνα της Ιταλίας (φωτό - βίντεο)

Το γιοτ διαθέτει επίσης τζάκι, θέατρο, αίθουσες χορού και αίθουσα κινηματογράφου, τηλεόραση 5 μέτρων και ενυδρείο.

Στον Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να ανήκει ένα σούπερ γιοτ εκτιμώμενης αξίας 700 εκατ. δολαρίων που έχει αγκυροβολήσει σε μυστική μαρίνα της Ιταλίας. 

 

 

Εδώ και αρκετούς μήνες, το μυστηριώδες υπερπολυτελές σκάφος μήκους 140 μέτρων και έξι ορόφων, δεσπόζει πάνω από τα μικρότερα σκάφη του ναυπηγείου στη Marina di Carrara, μια πόλη στην ιταλική ακτή της Τοσκάνης, προκαλώντας συζητήσεις μεταξύ των κατοίκων για την ταυτότητα του πλούσιου ιδιοκτήτη του.
 

 

"Είναι το μεγαλύτερο γιοτ που έχω δει ποτέ εδώ", δήλωσε η Suzy Dimitrova, η οποία έχει σκάφος στη μαρίνα. "Υπάρχουν άνθρωποι που το καθαρίζουν συνεχώς. Την τελευταία φορά που το είδα να φεύγει ήταν πέρυσι. Όλοι αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης".

Το Scheherazade, που λέγεται ότι αξίζει 700 εκατομμύρια δολάρια (528 εκατομμύρια λίρες), βρίσκεται υπό έρευνα από τις ιταλικές αρχές για πιθανές διασυνδέσεις με Ρώσους στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Και οι ακτιβιστές που συνεργάζονται με τον φυλακισμένο ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι το γιοτ ανήκει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

 

Τη Δευτέρα, η ερευνήτρια δημοσιογράφος Maria Pevchikh και ο ακτιβιστής κατά της διαφθοράς Georgy Alburov δήλωσαν ότι όλα τα μέλη του πληρώματος, τα οποία προέκυψαν από έναν κατάλογο που χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 2020, ήταν Ρώσοι, εκτός από τον καπετάνιο.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο YouTube, ισχυρίστηκαν ότι κάποιοι από το προσωπικό του γιοτ εργάζονταν για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας της Ρωσίας (FSO), μια υπηρεσία που διαχειρίζεται την ασφάλεια υψηλόβαθμων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του Πούτιν αναφέρει η The Guardian.

 

Οι ακτιβιστές, οι οποίοι κάλεσαν τις ιταλικές αρχές να κατασχέσουν το γιοτ, δήλωσαν ότι οι πληροφορίες αυτές αποδεικνύουν ότι ανήκει στον Πούτιν. "Είναι Ρώσοι κρατικοί υπάλληλοι, στρατιωτικοί, και ταξιδεύουν τακτικά στην Ιταλία ως ομάδα για να εργαστούν στο μυστηριώδες γιοτ", έγραψε ο Pevchikh στο Twitter.

Το εσωτερικό του σκάφους περιγράφηκε ως εξοπλισμένο με σπα, πισίνες, δύο ελικοδρόμια, τζάκι που καίει ξύλα και μπιλιάρδο σχεδιασμένο να γέρνει έτσι ώστε να μειώνει τις επιπτώσεις των κυμάτων.

 

Σε ομιλία του στο ιταλικό κοινοβούλιο την Τρίτη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την Ιταλία να κατασχέσει το γιοτ, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν και οι πλούσιοι υποστηρικτές του έκαναν συχνά διακοπές στην Ιταλία και θα πρέπει να μπλοκαριστούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

"Μην γίνεστε καταφύγιο για δολοφόνους", είπε. "Κλειδώστε όλα τα ακίνητα, τους λογαριασμούς και τα σκάφη τους - από τη Σεχραζάντ μέχρι τα μικρότερα".

Στο μήκους 140 μ. σούπερ γιοτ, που ναυπηγήθηκε στη Γερμανία - όπως και το Graceful, που ανήκει στον Πούτιν - , εκτελούνται επισκευαστικές εργασίες στη Marina di Carrara της Τοσκάνης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ