O γάμος μέσα στην φυλακή του Τζούλιαν Ασάνζ: Ο «Mr. Wikileaks» & η δικηγόρος μητέρα των δυο παιδιών (φωτο - βίντεο)

Και τα δύο παιδιά τους παρέστησαν στην τελετή την Τετάρτη, μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό του Ασάνζ

Ο ιδρυτής των WikiLeaks , Τζούλιαν Ασάνζ παντρεύτηκε τη δικηγόρο του σε φυλακή της Αγγλίας, την Τετάρτη 23/2... 

Στο επισκεπτήριο της φυλακής Μπέλμαρς, όπου κρατείται ο ακτιβιστής και συνιδρυτής των WikiLeaks, έγινε ο γάμος του ζευγαριού. Ο ίδιος και η δικηγόρος Στέλα Μόρις γνωρίστηκαν το 2011, όταν o Ασάνζ ήταν αποκλεισμένος στην Πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου και παρέμεινε για επτά χρόνια.

Η Μόρις είχε μόλις ενταχθεί στην ομάδα νομικής εκπροσώπησης του και η σχέση τους ξεκίνησε το 2015.

 

 

 

 

Ο πενηντάρης καταζητείται από τις αρχές των ΗΠΑ, που ζητούν να εκδοθεί προκειμένου να τον δικάσουν για κατασκοπεία εξαιτίας της δημοσιοποίησης τεράστιου όγκου εμπιστευτικών και απόρρητων αμερικανικών εγγράφων, κυρίως για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, από τον WikiLeaks.

Εάν εκδοθεί, δικαστεί και καταδικαστεί, διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 175 ετών, πρακτικά να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.

 

 

Ο κ. Ασάνζ, ο οποίος απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του, κρατείται στη φυλακή Μπέλμαρς από το 2019, όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του αφού πέρασε επτά χρόνια αποκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Ενόσω ζούσε στην πρεσβεία απέκτησαν δύο παιδιά με την κυρία Μόρις, δικηγόρο που συνάντησε για πρώτη φορά το 2011, όταν εντάχθηκε στην ομάδα των συνηγόρων του. Η σχέση τους άρχισε το 2015.

 Τα ρούχα που φόρεσαν, το νυφικό της κυρίας Μόρις και το κιλτ του κ. Ασάνζ, δημιούργησε η βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ, που είχε συμμετάσχει στην εκστρατεία για την απελευθέρωσή του.

 

 

Οι υποστηρικτές του Αυστραλού με καταγωγή από τη Σκοτία θεωρούν την υπόθεσή του πολύ σοβαρή επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου αναφέρει το ΑΠΕ.

Η βρετανική δικαιοσύνη στέρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από τον Τζούλιαν Ασάνζ τη δυνατότητα να εφεσιβάλει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο τάχθηκε υπέρ της έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Το ζήτημα βρίσκεται πλέον στα χέρια της υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης των Συντηρητικών, της Πρίτι Πατέλ. Μπορεί πάντως να αμφισβητήσει νομικά την ενδεχόμενη κυβερνητική απόφαση έκδοσής του.

 

 

«Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ λυπημένη. Αγαπώ τον Τζούλιαν με όλη μου την καρδιά και εύχομαι να ήταν έξω», είπε η κ. Μόρις στο πλήθος, προτού χαρακτηρίσει την κράτηση του συζύγου της «σκληρή και απάνθρωπη»

«Η αγάπη που έχουμε ο ένας για τον άλλον μας κουβαλάει», είπε επίσης. Και τα δύο παιδιά τους παρέστησαν στην τελετή την Τετάρτη, μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό του Ασάνζ.  Η υπόθεση του κ. Ασάνζ θα επιστρέψει τώρα στην περιφερειακή δικαστή Vanessa Baraitser, την αρχική δικαστή που αξιολόγησε το αμερικανικό αίτημα έκδοσης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ