Δημήτρης Σκαρμούτσος: Συνταγή για σπανακόπιτα - την απολαμβάνουμε και την περίοδο της νηστείας

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό φρέσκο σπανάκι

1 ½ κούπα φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

¼ κούπας ελαιόλαδο + 3 κ.σ.

1 κούπα άνηθος, ψιλοκομμένος

½ κούπα δυόσμος, ψιλοκομμένος

¼ κούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 ½ κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. φρέσκο μαύρο πιπέρι

1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι.

2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαραίνουμε το σπανάκι σε τρεις δόσεις με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά δόση. Στραγγίζουμε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

3 Σε χαμηλή φωτιά σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο με 1/4 της κούπας ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην καούν.

4 Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

5 Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να κρατήσουμε τη γέμιση στο ψυγείο για 3 μέρες.

6 Απλώνουμε 6 φύλλα στον πάτο του ταψιού, λαδώνοντας το κάθε ένα με ελαιόλαδο.

7 Απλώνουμε στο ταψί τη γέμιση, καλύπτοντας όλο το ταψί, και στην κορυφή βάζουμε άλλα 6 φύλλα, λαδώνοντας και πάλι το καθένα με ελαιόλαδο.Λαδώνουμε το πάνω φύλλο και κόβουμε τη σπανακόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

8 Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ