Συνελήφθη ο 43χρονος Βασίλης Δημάκης στον Πειραιά - Είχε σπάσει το βραχιολάκι του & παραβίασε εκπαιδευτική άδεια

Είχε παραβιάσει την αναστολή του...

Συνελήφθη στον Πειραιά ο δραπέτης Βασίλης Δημάκης.

Στην επιχείρηση για τη σύλληψή του συμμετείχε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, άνδρες της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον φιλοξενούσε φίλη του η οποία θα κατηγορηθεί για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο 43χρονος Βασίλης Δημάκης, ο οποίος κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού για ληστείες και άλλα αδικήματα, θεωρούνταν δραπέτης από τις 17/3  και αναζητούνταν από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς «έσπασε» το βραχιολάκι που φορούσε και παραβίασε εκπαιδευτική άδεια που του είχε χορηγηθεί για να παρουσιαστεί στο Πανεπιστήμιο, όπου είναι φοιτητής και εξαφανίστηκε.

Ειδικότερα, ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής αναφέρει:

Ο Δημάκης έχει πραγματοποιήσει τρεις φορές απεργία πείνας και δίψας στις φυλακές κατά το παρελθόν, προκειμένου να πείσει τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αδειών να του επιτρέψουν να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική διαδικασία της σχολής του. Τελευταία ήταν πριν από λίγες μέρες, οπότε και του χορηγήθηκε η εκπαιδευτική άδεια, την οποία παραβίασε και αναζητείται.

Βασίλης Δημάκης: Η επιστολή του μετά την απόδραση

Στο μεταξύ, λίγες ημέρες αφού παραβίασε τους όρους της εκπαιδευτικής άδειας και έσπασε το βραχιολάκι, ο Βασίλης Δημάκης με επιστολή που απέστειλε στο 2020mag.gr εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια.

Σε αυτή άφηνε σαφείς αιχμές για την τωρινή διοίκηση του Κορυδαλλού.

«Την Πέμπτη, 16/03/2022, και μετά από 4 έτη τουλάχιστον, που πηγαινοερχόμουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ, δίχως ποτέ να έχω δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα ή έστω την παραμικρή καθυστέρηση, αποφάσισα να κάνω το χειρότερο όλων, να παραβιάσω τους όρους τους οποίους η αξιότιμη κυρία εισαγγελέας Εφετών, κ. Σούκουρα, μαζί με τα άλλα δύο μέλη, Μαρία Στέφη (διευθύντρια) και Σοφία Ασημακοπούλου (κοινωνική λειτουργό), αποφάσισαν να μου δώσουν.

Με καθυστέρηση τριών εβδομάδων βέβαια και αφού εξαναγκάστηκα να κατέλθω για τρίτη φορά σε λευκή απεργία – πείνας και δίψας», ανέφερε αρχικά και σε άλλο σημείο τόνιζε:

«Αν όλη η προσπάθειά μου ήταν προσχηματική και σκοπός μου ήταν να παραβιάσω τους όρους και να αποκτήσω την ελευθερία μου με αυτόν τον μη θεμιτό τρόπο, δεν θα πηγαινοερχόμουν για τόσο καιρό τζάμπα στο κάτεργο του Κορυδαλλού, στο χαμαιτυπείο που καταφέρνει και στεγάζει σε τόσο υψηλό ποσοστό τόσο πολλούς διεφθαρμένους επίορκους δημόσιους λειτουργούς ανά τετραγωνικό μέτρο.

Εδώ και ένα χρόνο ο Κορυδαλλός έχει μία ανίκανη διοίκηση, ικανή μόνο στη διαφθορά και στις προσωπικές εξυπηρετήσεις με το αζημίωτο, αρχής γενομένης από τη διευθύντρια αλλά και τους 2-3 τρεις αρχιφύλακες που μοιράζονται την εξουσία. Θα είχα αρπάξει την ευκαιρία ευθύς εξαρχής από το 2018, που βγήκα για πρώτη φορά μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας και 8 δίψας, τα οποία είναι γνωστά τοις πάσι».

Απευθυνόμενος σε όσους στήριξαν τον αγώνα του μέχρι τώρα, σημείωνε ότι «δεν υπέγραψα κανένα χαρτί “παρθενίας” απέναντί τους, με την προϋπόθεση να στηρίξουν τον αγώνα μου για ισότιμη εκπαίδευση, αλλά προφανώς αυτό που μπορώ εύκολα να υποσχεθώ είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να εμπλακώ σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, προς θλίψη του νεοφιλελεύθερου ακροατηρίου που με περισσή χολή σχολιάζει κάτω από συνδέσμους που αναφέρονται στην απόφασή μου να παραβιάσω τους όρους και το βραχιολάκι».

«Τρεις εβδομάδες δεν έβγαινα στο πανεπιστήμιο για τη διά ζώσης παρακολούθηση των δύο τελευταίων μαθημάτων μου χωρίς καμία απολύτως εξήγηση, χωρίς να μας ενημερώνουν, χωρίς να απαντάνε στα αιτήματά μας. Μόνο μετά την απεργία, όταν εκλήθην από το συμβούλιο για να μου δώσουν την άδεια, μου εξήγησαν ότι νόμιζαν -κατά λάθος τελικά- ότι είχα σε μια δικογραφία εμπλοκή, η οποία περιελάμβανε ναρκωτικά.

Εγώ βέβαια για τρεις εβδομάδες δεν παρακολουθούσα μαθήματα και δεν μου έλεγε κανείς τίποτα», ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Δεν περιμένω την απόλυτη Δημοκρατία, απλά περιμένω περισσότερη Δημοκρατία. Αποφάσισα να αλλάξω ως άνθρωπος και άλλαξα, αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανένας άνθρωπος», σημείωνε επίσης ο Βασίλης Δημάκης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ