Η COSMOTE συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της MOTOR OIL μέσω της λύσης SD-WAN

SD-WAN για ένα αποδοτικό, ασφαλές και αξιόπιστο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο 
- Καλύτερη διαχείριση δικτύου και παρακολούθηση εφαρμογών, αύξηση παραγωγικότητας και βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη

 

Την πρωτοποριακή, ολοκληρωμένη λύση SD-WAN παρέχει η COSMOTE στην MOTOR OIL αναβαθμίζοντας το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο, ως προς την αποδοτικότητα, την ασφάλεια και την αξιοπιστία του. Το SD-WAN σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας (Connectivity) και τις υψηλών προδιαγραφών ICT λύσεις που διαθέτει η COSMOTE, συμβάλλει καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου MOTOR OIL. 

Η ανάγκη για αδιάλειπτη και ασφαλή επικοινωνία μεταξύ των 35 σημείων παρουσίας του Ομίλου ΜΟΤΟR OIL σε όλη την Ελλάδα, καθώς και η δυνατότητα για ανεξάρτητη και ασφαλή πρόσβαση τους στο Internet και τις υπηρεσίες Cloud με εγγυημένο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και διαθεσιμότητας (SLA), τόσο σε επίπεδο δικτύου όσο και σε επίπεδο εφαρμογών και υπηρεσιών, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην υιοθέτηση της τεχνολογίας SD-WAN από τον σύγχρονο ενεργειακό Όμιλο, που κατέχει ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η λύση διατρέχει κάθετα τους τέσσερεις βασικούς πυλώνες στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου ΜΟΤΟR OIL αποτελώντας εχέγγυο επιτυχίας, για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε αξιοποιώντας την τεχνολογία SD-WAN CISCO MERAKI,  χρησιμοποιώντας όλους τους συνδυασμούς τεχνολογιών διασύνδεσης (ΜPLS, Broadband/Fixed Internet Access και LTE) και φορέων πρόσβασης που παρέχει ο Όμιλος ΟΤΕ.

Τα σημεία παρουσίας της ΜΟΤΟR OIL διασυνδέθηκαν με τον πλέον ασφαλή τρόπο, που ήταν σημαντικό ζητούμενο για τον Όμιλο, εξασφαλίζοντας υψηλή διαθεσιμότητα με την αξιοποίηση όλων των κυκλωμάτων του δικτύου καθώς και δυνατότητα επέκτασης.

Παράλληλα, αυξήθηκε η επίδοση των εταιρικών εφαρμογών και βελτιώθηκε συνολικά η εμπειρία των χρηστών/υπαλλήλων, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα για τον Όμιλο ΜΟΤΟR OIL. 

O Chief Information Officer του Ομίλου MOTOR OIL, κ. Νικόλαος Γιαννακάκης, δήλωσε για τη συνεργασία αυτή: «Η ψηφιακή διασύνδεση με τη διασφάλιση όλων των εγγυήσεων λειτουργικότητας και αποδοτικότητας αποτελεί για τον Όμιλο MOTOR OIL στρατηγικής σημασίας επιλογή, αλλά και ζωτικής αξίας ανάγκη.

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται 24/7 σε όλη τη χώρα, αλλά κι εκτός αυτής, σε πολλά διαφορετικά σημεία με ροή πολλών, διαφορετικών και διαβαθμισμένων πληροφοριών και ενεργειών για τη διαλειτουργικότητα και ασφάλεια των οποίων απαιτείται μια συνεργασία με αιχμή στην σύγχρονη πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες. Η COSMOTE και οι λύσεις που παρέχονται στον Όμιλο μας εξασφαλίζουν μια δυναμική μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, που για εμάς είναι ζητούμενο κομβικό για το παρόν και το μέλλον».

Ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλος ΟΤΕ συμβάλλει σημαντικά στην ψηφιακοποίηση των σύγχρονων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιχειρήσεις, όπως η MOTOR OIL, μας εμπιστεύονται για την υλοποίηση μεγάλων και απαιτητικών έργων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Μέσω της τεχνολογίας SD-WAN μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε στον ενεργειακό Όμιλο ένα αποδοτικό, ασφαλές και αξιόπιστο δίκτυο. Χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία και τις καινοτόμες λύσεις που διαθέτουμε, έχουμε καθιερωθεί ως συνεργάτης επιλογής, για κάθε επιχείρηση που θέλει να περάσει στην ψηφιακή εποχή».

Τι είναι το SD-WAN

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις βασίζονται σε Wide Area Networks (WAN) για να υποστηρίξουν την επικοινωνία των εταιρικών σημείων τους, που βρίσκονται σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

Η λύση τεχνολογίας SD-WAN (Software - Defined Wide Area Network) αποτελεί μια εικονική αρχιτεκτονική WAN που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως το δίκτυο τους, καθώς και να το διαμορφώνουν και να το επεκτείνουν γρήγορα και εύκολα. Ο έλεγχος για τις συνδέσεις του δικτύου, τις ροές των εφαρμογών, τις πολιτικές διαχείρισης, τους μηχανισμούς ασφάλειας καθώς και η γενική διαχείριση του δικτύου, γίνονται από λογισμικό που είναι εγκατεστημένο και τρέχει σε κεντρική πλατφόρμα.

Το SD-WAN αξιοποιεί λειτουργία κεντρικού ελέγχου για να κατευθύνει την κίνηση μέσα στο δίκτυο με τον βέλτιστο κατά περίπτωση τρόπο, επιτρέποντας την αξιοποίηση οποιουδήποτε συνδυασμού τεχνολογιών διασύνδεσης, προκειμένου τα διάφορα σημεία της επιχείρησης να διασυνδεθούν με ασφαλή τρόπο, αυξάνοντας παράλληλα την επίδοση των εταιρικών εφαρμογών, βελτιώνοντας την εμπειρία των χρηστών και αυξάνοντας την παραγωγικότητα του δικτύου.

Για την παροχή της λύσης SD-WAN, ο Όμιλος ΟΤΕ συνεργάζεται εδώ και ενάμιση χρόνο με τους μεγαλύτερους SD-WAN vendors, ώστε να δίνει σε κάθε επιχείρηση μια πρόταση με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες ψηφιακοποίησής της.

Ο Όμιλος ΟΤΕ συνεργάτης επιλογής για το ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων

Ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μέγεθος και την τεχνογνωσία για να οδηγήσει κάθε επιχείρηση και οργανισμό, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων στην ψηφιακή εποχή. Μέσα από την έντονη δραστηριοποίηση του στον τομέα του IT Integration και έχοντας συνάψει στρατηγικές συνεργασίες για την υλοποίηση σύνθετων ICT έργων, αποτελεί συνεργάτη επιλογής για όσες επιχειρήσεις, δημόσιες ή ιδιωτικές, αναζητούν σύγχρονες λύσεις στους τομείς του Digital και Cloud Transformation, της ασφάλειας πληροφοριών, του Internet of Things, της υγείας, του τουρισμού και της ενέργειας.

Οι υπερσύγχρονες υπηρεσίες και λύσεις που προσφέρει, διασφαλίζουν επιχειρηματική συνέχεια και αποτελεσματικότητα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ