Τιμές φωτιά στο κρέας: Στα 12 ευρώ το αρνί το Πάσχα, 10% - 20% ακριβότερα τα πουλερικά & το χοιρινό στα κρεοπωλεία

«Δυστυχώς λόγω έλλειψης εμπορευμάτων αναμένουμε μεγάλες αυξήσεις»

Ένας μηνας έμεινε για το Πάσχα και οι ανατιμήσεις στην αγορά του κρέατος, είναι ορατές στην τσέπη των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, κ. Σάββα Κεσίδη, όσον αφορά τα πουλερικά και το χοιρινό κρέας υπάρχει μία αύξηση της τάξεως του 10-20% στα κρεοπωλεία, ενώ το αρνάκι τον Ιανουάριο πωλούνταν γύρω στα 8 ευρώ το κιλό και αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα 10.

«Δυστυχώς λόγω έλλειψης εμπορευμάτων αναμένουμε μεγάλες αυξήσεις. Φοβάμαι πως το αρνί θα φτάσει τα 12 ευρώ το κιλό το Πάσχα, αναλόγως την ζήτηση που θα έχει από τους καταναλωτές. Αν αναλογιστείτε ότι το 50% της Ευρωπαικής Ένωσης τροφοδοτείται σιτηρά από Ουκρανία Λευκορωσία και Ρωσία και από την στιγμή που λόγω του πολέμου δεν μπορούν να στείλουν έχουμε πρόβλημα» σημειώνει ο κ.Κεσίδης μιλώντας στο skai.gr.

«Δυστυχώς με την αύξηση της ενέργειας και των πρώτων υλών είναι αναμενόνενο να παρασυρθούν και οι τιμές των καταναλωτικών προιόντων προς τα πάνω. Εμείς σαν κρεοπώλες ήδη έχουμε απορροφήσει το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης αυτής με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στο απροχώρητο γιατί τα λειτουργικά έξοδα, οι πρώτες ύλες, η ενέργεια όλα έχουν ανέβει οπότε με αυτό τον ρυθμό αν συνεχίσει λίγο ακόμα ο πόλεμος και οι ανατιμήσεις αναπόφευκτα θα φανεί άμεσσα στη λιανική κατανάλωση».

Για αύξηση στο χοιρινό κρέας και τα πουλερικά της τάξεως του 10-15% κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Βαρβακείου αγοράς, κ. Ανδρέας Νιώτης ενώ για την τιμή του πασχαλινού αρνιού σημειώνει ότι δεν υπάρχει ακόμη πρόβλεψη καθώς η τιμή του θα διαμορφωθεί την Μεγάλη Δευτέρα- Μεγάλη Τρίτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ