Τρεις γενιές! Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας με την γοητευτική μητέρα της και τα παιδιά της (φωτό)

Το μήνυμά της για την Ημέρα της Μητέρας

Μια υπέροχη οικογενειακή φωτογραφία έχει δημοσιευτεί στην επίσημη σελίδα της βασίλισσας Ράνιας στο Instagra, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, που τιμάται στην Ιορδανία σήμερα 21 Μαρτίου (στην Ελλάδα την γιορτάζουμε στις 8 Μαϊου).

Στην εικόνα βλέπουμε τρεις γενιές μαζί: την κομψή royal, την γοητευτική μητέρα της Ιλχάμ Γιασσίν, τις κόρες της πριγκίπισσες Ιμάν (25 ετών) και Σάλμα (21 ετών) και τον μικρό της γιο, πρίγκιπα Χασέμ (17 ετών).

Υπενθυμίζεται ότι εκείνη και ο βασιλιάς Αμπντάλα, έχουν ακόμα ένα παιδί τον διάδοχο πρίγκιπα Χουσείν, ο οποίος είναι 27 ετών. 

Photo: Instagram

Η Ράνια, η οποία θεωρείται μια από τις πιο στυλάτες γαλαζοαίματες, φοράει ένα κόκκινο ταγιέρ, ενώ η μητέρα της ένα ανοιχτόχρωμο φόρεμα, συνδυασμένο με ένα κολιέ από πέρλες.

Κομψές και οι δύο πριγκίπισσες Σάλμα και Ιμάν, που είναι ντυμένες με ένα λαδί και ένα μαύρο φουστάνι, αντίστοιχα.

«Είθε η ζωή σας να είναι γεμάτη με την αγάπη που έχετε φέρει στη δική μας… Χρόνια πολλά στη μητέρα μου και σε όλες τις μητέρες» έγραψε στην ανάρτησή της η 51χρονη Ράνια.

Η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας (31 Αυγούστου 1970) γεννήθηκε ως Ράνια Αλ Γιασίν στο Κουβέιτ, από Παλαιστίνιους γονείς, όπου πήγε και σχολείο, ενώ αργότερα βρέθηκε για σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο.

Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε στη Citibank αλλά και στην Apple Computer. Γνώρισε τον τότε πρίγκιπα της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ το 1993 σε ένα πάρτι τον Ιανουάριο του 1993. Δύο μήνες αργότερα, ανήγγειλε τη δέσμευσή τους και στις 10 Ιουνίου 1993, παντρεύτηκαν.

Η Βασίλισσα Ράνια έχει χρησιμοποιήσει τη θέση της για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των διαφόρων τομέων της κοινωνίας στην Ιορδανία αλλά και στο εξωτερικό, ενώ  εστιάζει μεταξύ άλλων, την ενέργειά της υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας.

Στην Ιορδανία δραστηριοποιείται και υποστηρίζει την εκπαίδευση, την χειραφέτηση, τον τουρισμό και την νεολαία.  Σε παγκόσμιο επίπεδο υποστηρίζει ένθερμα την Παγκόσμια εκπαίδευση και τον διαπολιτισμικό και διαθρησκευτικό διάλογο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ