Η Μαρία Σάκκαρη στο Νο 3 του κόσμου! «Είμαι πολύ περήφανη για αυτό που έχουμε καταφέρει για την πατρίδα μας» (βίντεο)

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε τρεις ακόμη θέσεις και έκανε νέο προσωπικό ρεκόρ

Η Μαρία Σάκκαρη... αγγίζει τον ουρανό, μετά την πορεία της έως τον τελικό του τουρνουά της Καλιφόρνια, Indian Wells, καθώς ανέβηκε στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης με 5.085 βαθμούς, στη λίστα που ανακοίνωσε σήμερα η WTA. 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε τρεις ακόμη θέσεις και έκανε νέο προσωπικό ρεκόρ ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο 3 του κόσμου!

Στην κορυφή  παρέμεινε η Άσλεϊ Μπάρτι, ενώ στη δεύτερη θέση είναι η Ιγκα Σβιάτεκ, η οποία κέρδισε στον τελικό την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Από εκεί και πέρα, τέσσερις θέσεις έπεσε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ (171η με 382 βαθμούς), ενώ ένα σκαλοπάτι ανέβηκε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (186η με 351 βαθμούς).

Η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ως εξής:

Οι δηλώσεις της Μαρίας Σάκκαρη

Από σήμερα, η Ελλάδα έχει εκπροσώπους στα Top 5 της ΑΤΡ και της WTA, με τη Μαρία Σάκκαρη να εκφράζει την περηφάνια της για όσα έχει καταφέρει μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, δηλώνοντας πως ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι βρίσκεται στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

 

"Όταν το σκέφτομαι δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτή τη στιγμή μόνο δυο κοπέλες είναι πάνω από εμένα στην κατάταξη. Απλά δεν μπορώ να το πιστέψω. Όλοι όσοι με ακολουθούν τα δυο τελευταία χρόνια, μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό για μένα.

Είμαι πολύ περήφανη για αυτό που έχουμε καταφέρει εγώ και ο Στέφανος για την πατρίδα μας, για το πως η Ελλάδα μεγαλώνει και έχει δυο παίκτες σ' αυτές τις θέσεις των κατατάξεων. Είναι τεράστιο και είμαι περήφανη γι' αυτό", είπε η Σάκκαρη, η οποία από σήμερα βρίσκεται στο Νο.3 του κόσμου, πίσω από τις Ashleigh Barty και Iga Swiatek.

Στον τελικό του Indian Wells, η Σάκκαρη δεν τα κατάφερε απέναντι στη Swiatek, γνωρίζοντας την ήττα με 6-4, 6-1. Το ματς δεν της βγήκε και ήταν απογοητευμένη, όμως συνολικά ήταν ένα τουρνουά που θα της μείνει αξέχαστο, σύμφωνα με το tennisnews.gr.

Για τον τελικό, η Μαρία είπε: "Προφανώς, δεν ήταν η μέρα μου. Δεν μπορώ να πω πολλά για το παιχνίδι μου, δεν είχα καθαρό πλάνο. Η ομάδα μου είχε ετοιμάσει ένα πλάνο για μένα, αλλά δεν ήμουν σε θέση να το εκτελέσω. Απλά δεν ήταν η μέρα μου, κάτι που μπορεί να συμβεί. Όταν χάνεις επειδή ο αντίπαλος είναι καλύτερος, δεν πειράζει, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Αλλά σήμερα δεν μπορούσα να σερβίρω όπως ήθελα, το τένις μου δεν ήταν εκεί. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα βρεθώ σ' αυτή τη θέση να μπορέσω να βρω περισσότερες λύσεις."

Για τη συνολική της παρουσία στο Indian Wells: "Έκανα πολύ καλή εβδομάδα, είχα καλούς αγώνες και πιστεύω πως έκανα το βήμα παραπάνω παρά την ήττα σήμερα. Όπως είπα και στο court, ήταν μια εβδομάδα που θα έχει μια ξεχωριστή θέση για πάντα στην καρδιά μου. Ξέρω πως ακούγεται λίγο περίεργο, αφού δεν κέρδισα το τουρνουά, όμως νιώθω πως βελτιώθηκα αυτή την εβδομάδα. Πρέπει να την κρατήσω και να συνεχίσω να βελτιώνομαι."

Για το ότι κατάφερε να φέρει τον εαυτό της σε έναν τόσο μεγάλο τελικό: "Ήταν πολύ θετική εβδομάδα, κέρδισα καλές παίκτριες και ξεπέρασα τον εαυτό μου σε αρκετές περιπτώσεις. Το ότι πίστεψα στον εαυτό μου και πίστεψα πως μπορώ να βρεθώ σε τέτοιες καταστάσεις ήταν το κλειδί για μένα. Φυσικά και είμαι απογοητευμένη, δεν θα το κρύψω, είμαι απογοητευμένη που δεν κέρδισα σήμερα. Εκτός αυτού όμως, έχω πολλά θετικά να πάρω μαζί μου από εδώ."

Για τη Swiatek: "Ήξερα πως θα επέστρεφε πολλές μπάλες και πως τα χτυπήματά της είναι πολύ βαθιά και πάνε στις γραμμές. Με τον άνεμο ήταν ακόμα πιο περίπλοκο, δεν μπορούσα να κινηθώ όπως θα ήθελα. Η Iga ήταν συνεπής, έκανε αυτό που χρειαζόταν να κάνει για να με κερδίσει, αλλά εγώ δεν έπαιζα όπως τις προηγούμενες μέρες. Εκείνη ήταν ακόμα καλύτερη από το ματς που κάναμε στην Ντόχα, αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν πως εγώ δεν έδωσα αρκετά. Δεν ήμουν καλή αντίπαλος σήμερα."

Για τη δήλωση της Πολωνής στο court πως θα παίζουν μαζί μεγάλους αγώνες για τα επόμενα 10 χρόνια: "Είπε πως θα παίζουμε για τα επόμενα 10 χρόνια, αλλά δεν ξέρω αν θα είμαι στο tour για 10 χρόνια. Έχουμε διαφορά ηλικίας, καταλαβαίνω όμως τι εννοούσε, όσο συνεχίζουμε στο tour θα συναντιόμαστε αρκετά συχνά. Υπάρχει ένα γκρουπ παικτριών σ' αυτό το επίπεδο: η Ashleigh (Barty), η Iga (Swiatek), η (Aryna) Sabalenka, η (Barbora) Krejcikova, όλα αυτά τα κορίτσια, και είμαι ενθουσιασμένη που μπορώ να τις αντιμετωπίζω κάθε εβδομάδα."

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ