Η πριγκίπισσα Isabella με την γιαγιά της βασίλισσα Margrethe στην κυριακάτικη λειτουργία - το καθωσπρέπει ταγιέρ της μονάρχη (φωτό)

Η 14χρονη είναι τρίτη στη σειρά διαδοχής

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η πρικγίπισσα Isabella της Δανίας συνόδευσε την γιαγιά της βασίλισσα Margrethe στην κυριακάτικη λειτουργία.

Σε ενάμιση μήνα η 14χρονη royal, η οποία είναι τρίτη στη σειρά διαδοχής μετά τον μπαμπά και τον μεγαλύτερο αδελφό της, θα πάρει το χρίσμα. Έτσι ως μέρος της προετοιμασίας η κόρη του πρίγκιπα Frederick και της πριγκίπισσας Mary, ήταν ανάμεσα στους εκκλησιαζόμενους στην Εκκλησία Garrison της Κοπεγχάγης,

Σε σχετική ανάρτηση που έχει γίνει στην επίσμη σελίδα της βασιλικής οικογένειας στο Instagram διαβάζουμε μεταξύ άλλων ότι η: «Η λειτουργία έγινε από τον βοηθό ιερέα της εκκλησίας της φρουράς Erik Norman Svendsen.

 

 

 

 

 

 

Μέχρι το 2018, ο Erik Norman Svendsen ήταν βασιλικός εξομολογητής και ήταν αυτός που βάφτισε την πριγκίπισσα Isabella στην εκκλησία του κάστρου Fredensborg την 1η Ιουλίου 2007. Στις 30  Απριλίου 2022, η ίδια εκκλησία αποτελεί το πλαίσιο για το χρίσμα της πριγκίπισσας».

 

 

Η βασίλισσα της Δανίας για την περίσταση είχε επιλέξει ένα αρκετά καθώς πρέπει ταγιέρ. Ειδικότερα φόρουσε ένα γκρι σύνολο συνδυασμένο με ανοιχτόρωμη μπλούζα και τυρκουάζ σκουλαρίκια.

Η εγγονή της πάλι είχε φορέσει ένα μαύρο παντελόνι, πράσινη μπλούζα και λευκό παλτό, ενώ κρατούσε μια μικρή τσάντα.

 

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η μονάρχης συμπλήρωσε φέτος 50 χρόνια στον θρόνο. Η 81χρονη royal, που ανέβηκε στον θρόνο το 1972 είναι η μία από τις δύο βασίλισσες με χρέη ανώτατου άρχοντα - μαζί με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι αδερφή με την Άννα Μαρία, την σύζυγο του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, ενώ έχουν ακόμα μια αδερφή την πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας.

Η Isabella είναι το τέταρτο εγγόνι και η μεγαλύτερη εγγονή της βασίλισσας. Είναι επίσης το πρώτο κορίτσι που γεννιέται στην Βασιλική Οικογένεια της Δανίας μετά την γέννηση της μικρότερης αδελφής της γιαγιά της, της τέως βασίλισσας Άννας Μαρίας της Ελλάδας το 1946.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας και η σύζυγός του, η οποίαν κατάγεται από την Αυστραλία, έχουν αποκτήσει ακόμα τον διάδοχο του θρόνου Πρίγκιπα Χριστιανό (2005-) τον Πρίγκιπα Βικέντιο (2011-) και την Πριγκίπισσα Ζοζεφίν (2011-).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ