4+1 tips για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας - Το πολυτιμότερο όπλο για την υγεία

Ο καλός ύπνος είναι συνήθεια...

Ξέρετε ότι περνάμε το ⅓ της ζωής μας πάνω στο στρώμα μας; Με άλλα λόγια, ο ύπνος είναι μια δεύτερη ζωή!

Δεν την απολαμβάνουμε όλοι, όμως, όπως πρέπει! Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που παραπονιούνται για την ποιότητα του ύπνου τους, αλλά και το αίσθημα κούρασης που τους ακολουθεί την επόμενη μέρα!

Γι’ αυτό και η ομάδα της Orion Strom αναλαμβάνει δράση με 4+1 tips, διαπιστωμένα με την εγκυρότητα του Healthline, που θα σας βοηθήσουν να απολαμβάνετε ξεκούραστο ύπνο και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης... Ξεκινάμε!

1. Μειώστε την έκθεση στο μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών το βράδυ

Η έκθεση στο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ευεργετική, αλλά η έκθεση τη νύχτα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Ο εγκέφαλος παίρνει σήμα ότι είναι ακόμη μέρα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παραγωγή ορμονών όπως η μελατονίνη, που σας βοηθούν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε βαθιά. Το μπλε φως, το οποίο οι ηλεκτρονικές συσκευές όπως τα smartphones και οι υπολογιστές εκπέμπουν σε μεγάλες ποσότητες, είναι το χειρότερο από την άποψη αυτή. Αποφύγετε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών λίγες ώρες πριν πέσετε για ύπνο ή χρησιμοποιήστε προστατευτικά γυαλιά που μπλοκάρουν την απορρόφηση του μπλε φωτός.

2. Μην καταναλώνετε καφεΐνη αργά την ημέρα

Η καφεΐνη έχει πολλά οφέλη στον οργανισμό και καταναλώνεται από το μεγαλύτερο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού. Ωστόσο, όταν καταναλώνεται αργά την ημέρα, διεγείρει το νευρικό σύστημα και μπορεί να σταματήσει το σώμα σας από τη φυσική χαλάρωση τη νύχτα. Επομένως, δεν συνίσταται να πίνετε μεγάλες ποσότητες καφέ μετά τις 3-4 μ.μ. ειδικά αν είστε ευαίσθητοι στην καφεΐνη ή έχετε πρόβλημα στον ύπνο.

Ο καλός ύπνος είναι συνήθεια: 4+1 tips για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας

3. Προσπαθήστε να κοιμάστε και να ξυπνάτε σε σταθερές ώρες

Ένα σταθερό πρόγραμμα στις ώρες του ύπνου και της αφύπνισης μπορεί να βοηθήσει στην μακροπρόθεσμη ποιότητα ύπνου. Μελέτες απέδειξαν ότι όσα άτομα έχουν ακανόνιστους ρυθμούς ύπνου και κοιμούνται αργά τα Σαββατοκύριακα, παραπονιούνται για κακή ποιότητα ύπνου. Προσπαθήστε να ξυπνάτε και να πηγαίνετε στο κρεβάτι σε παρόμοιες περιόδους ακόμα και στη διάρκεια της άδειας. Μετά από μερικές εβδομάδες, το εσωτερικό σας ρολόι θα βρει και πάλι τον ρυθμό του!

4. Βελτιώστε το περιβάλλον της κρεβατοκάμαρας

Το περιβάλλον της κρεβατοκάμαρας είναι must για έναν καλό ύπνο. Παράγοντες όπως η θερμοκρασία, ο θόρυβος, τα εξωτερικά φώτα, το στρώμα και η διάταξη των επίπλων παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός φιλικού κλίματος για ύπνο. Για να βελτιώσετε το περιβάλλον της κρεβατοκάμαράς σας, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τον εξωτερικό θόρυβο και τα τεχνητά φώτα από συσκευές όπως οι οθόνες. Βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι ένα ήσυχο, χαλαρωτικό, καθαρό και ευχάριστο μέρος!

5. Προμηθευτείτε ένα άνετο κρεβάτι με ποιοτικό στρώμα και μαξιλάρι

Εκτός από το χαλαρωτικό περιβάλλον, η ποιότητα του κρεβατιού μπορεί επίσης να επηρεάσει σημαντικά τον ύπνο. Μελέτες εξέτασαν τα οφέλη ενός νέου στρώματος για 28 ημέρες, αποκαλύπτοντας ότι μειώθηκαν οι πόνοι στην πλάτη κατά 57%, οι πόνοι των ώμων κατά 60% και η δυσκαμψία της πλάτης κατά 59%. Επίσης, βελτιώθηκε η ποιότητα του ύπνου κατά 60% αναφέρει το orionas.eu

Άλλες μελέτες επισημαίνουν ότι ένα νέο ανατομικό στρώμα μπορεί να ενισχύσει θετικά τον ύπνο. Εάν δεν έχετε αντικαταστήσει το στρώμα σας για αρκετά χρόνια, φροντίστε να το κάνετε σύντομα προκειμένου να απολαύσετε έναν ξεκούραστο ύπνο χωρίς πόνους στη μέση! Σε συνδυασμό με το κατάλληλο ανατομικό μαξιλάρι θα κάνετε ξανά… όνειρα γλυκά!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ