Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - «Θα έρθει αν δεν αποδημήσει εις Κύριον», είπε ο δικηγόρος του

Ένταση στη δίκη...

Στις 28 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη του Πέτρου Φιλιππιδη καθώς το ΜΟΔ έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου τού κατηγορούμενου, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ώστε να παρασταθεί ο εντολέας του στη διαδικασία.

Υπέρ του αιτήματος τάχθηκε και η εισαγγελέας, αναφέροντας πως είναι δικονομικό δικαίωμα του κατηγορούμενου να παρασταθεί στο ακροατήριο.

 

 

Μάλιστα η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως ο ηθοποιός «δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις, γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας.

Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημά του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

 

 

Να σημειώσουμε πως από την πλευρά των θυμάτων προτάθηκαν 15 μάρτυρες μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Λένα Δροσακη, Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Εβελίνα Παπούλια, αλλά και ένα στέλεχος μεγάλου καναλιού.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εισαγγελέως να απέχει από τη δίκη και προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων.

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες ένορκοι ανέβηκαν στην έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ενώ η πρόεδρος προχώρησε και στην κλήρωση δύο αναπληρωματικών ενόρκων, καθώς όπως επισημάνθηκε «η διαδικασία θα είναι μακρά».

Όπως ανέφερε στους δικαστές ο έτερος συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, "ο κ. Φιλιππιδης, για λόγους υγείας, δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δεν θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση".

Διαβάστε τον διάλογο μεταξύ του Προέδρου και του δικηγόρου του Κ. Φιλιππίδη

  • Πρόεδρος: Υπάρχει κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του;
  • Μ. Δημητρακόπουλος: Το μεγαλύτερο πιστοποιητικό θα είναι μόλις τον δείτε. Αν δώσετε διακοπή θα έρθει. Αν δεν μπορεί να έρθει θα τον φέρουμε με αμαξίδιο. Μπορώ να δώσω αυτή τη διαβεβαίωση ως άνθρωπος όχι ως Θεός. Αν είναι σε θέση να έρθει θα έρθει με καροτσάκι . Εγώ δεν είμαι σεναριογράφος ότι το λέω ισχύει. Γίνεται μια προσπάθεια να ανακτήσει το σωματικό του βάρος μέσα στις φυλακές, έχει χάσει 25 κιλά.
  • Πρόεδρος: Πρέπει να έρθει ….
  • Μ. Δημητρακόπουλος: Θέλει να έρθει θα απαντήσει σε όλα. Θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες γιατί γίνεται μια προσημείωση δίκης όλο αυτό τον καιρό στα κανάλια ….
  • Πολιτική Αγωγή: Πάντως δεν κάναμε εμείς αυτή τη προσημείωση…
  • Μ. Δημητρακόπουλος: Σας λέω ότι ο κ. Φιλιππίδης θα είναι εδώ έστω και με καροτσάκι εφόσον είναι καλά και δεν αποδημήσει εις Κύριον…
  • Αλέξανδρος Μίντζιας (πολιτική αγωγή): Εδώ και δυο μήνες στα κανάλια προαναγγέλλει η πλευρά του κατηγορουμένου αποκαλύψεις και κάνει επιθέσεις σε μάρτυρες. Από την αρχή ακόμα και πριν τις καταγγελίες επικαλείται ένα πρόβλημα υγείας. Ήρθαν εδώ χωρίς χαρτιά γιατρών και λένε στο δικαστήριο ότι θα πεισθεί δια της…οράσεως (…) Καταπατούνται τα δικαιώματα των θυμάτων, διαβάλλονται στην τηλεόραση και έχουν έρθει να απαντήσουν εδώ που αρμόζει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ