Αυτοκίνητο μήκους 30 μέτρων! Έχει τζακούζι, μίνι γκολφ και χωράει πάνω από 75 άτομα (φωτό & βίντεο)

Το όνομά του «American Dream»!

Το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο επιτέλους αποκαταστάθηκε και είναι έτοιμο! Την 1η Μαρτίου 2022, η σούπερ λιμουζίνα, που έχει μήκος 30,54 μέτρων, «έσπασε» το ρεκόρ Γκίνες, που είχε κάνει το 1986.

Το αμάξι κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια το 1986 από τον διάσημο εξατομικευτή αυτοκινήτων Jay Ohrberg.

Photo: guinnessworldrecords.com

Στην αρχή το «American Dream» - όπως είναι το όνομα της λιμουζίνας - είχε αρχικά μήκος 18,28 μέτρων κυλούσε σε 26 τροχούς και είχε ένα ζευγάρι V8 κινητήρες μπροστά και πίσω. Ο Ohrberg αργότερα επέκτεινε τη λιμουζίνα, η οποία πλέον έχει μήκος 30,5 μέτρων!

Για να δούμε το τεράστιο μέγεθός του, αρκεί να σκεφτούμε ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν ύψος από 12 έως 16 πόδια (3,6 έως 4,2 μέτρα).

Photo: guinnessworldrecords.com

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να παρκάρετε 12 αυτοκίνητα Smart Fortwo σε μία γραμμή και το American Dream θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο από όλα αυτά. Το αυτοκίνητο ήταν κατασκευασμένο σε δύο τμήματα, ενωμένα στη μέση με έναν μεντεσέ για να στρίβεις τις κλειστές στροφές.

Photo: guinnessworldrecords.com

Το  «American Dream» έχει ένα μεγάλο κρεβάτι νερού, μια πισίνα, τζακούζι, μπανιέρα, γήπεδο μίνι γκολφ, ελικοδρόμιο και μπορεί να χωρέσει περισσότερα από 75 άτομα!.

«Το ελικοδρόμιο είναι δομικά τοποθετημένο στο όχημα με χαλύβδινα στηρίγματα από κάτω και μπορεί να χωρέσει έως και πέντε χιλιάδες λίβρες», είπε ο Μάικλ Μάνινγκ, ο οποίος συμμετείχε στην αποκατάσταση της λιμουζίνας, σύμφωνα με το guinnessworldrecords.com. Σαν να μην έφταναν αυτά είναι επίσης εξοπλισμένο με πολλές τηλεοράσεις, ψυγείο και τηλέφωνο.

Photo: guinnessworldrecords.com

Να σημειωθεί ότιν αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τα Ρεκόρ Γκίνες το 1986 και το American Dream, απέκτησε ξαφνικά μεγάλη φήμη, ωστόσο σταδιακά έχασε την αίγλη του, μέχρι που ξεκίνησε η αποκατάσταση.

Επί του παρόντος βρίσκεται σταθμευμένο σε ειδικό χώρο του μουσείου αυτοκινήτων Dezerland Park, στο Ορλάντο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ