Ολένα Ζελένσκα: Συγκλονίζει η πρώτη κυρία της Ουκρανίας - «σκοτώνουν παιδιά - πείτε το στις Ρωσίδες μητέρες…» (φωτό)

Η ανάρτηση και η έκκληση της συζύγου του Ζελένσκι

Συγκλονίζει η ανάρτηση της Πρώτης Κυρίας της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, η οποία μέσα από τα social media ζητά από τα Μέσα ενημέρωσης να «πουν την τρομερή αλήθεια», ενώ κάνει παράλληλα έκκληση στο ΝΑΤΟ να απαγορεύσει τις πτήσεις πάνω από την Ουκρανία για να «σώσει τα παιδιά μας, γιατί αύριο θα σώσει τα δικά σας».

Η σύζυγος του προέδρου τη; Ουκρανίας Βολοντομίρ Ζελένσκι ζητά ειιδικότερα από τα  Μέσα Ενημέρωσης να «πουν την τρομερή αλήθεια»: ότι τα στρατεύματα του Πούτιν σκοτώνουν παιδιά «συνειδητά και κυνικά».

«Τουλάχιστον 38 παιδιά έχουν ήδη πεθάνει στην Ουκρανία. Και αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξάνεται αυτή τη στιγμή λόγω του βομβαρδισμών των ειρηνικών πόλεων μας. Όταν οι Ρώσοι λένε ότι τα στρατεύματά τους δεν βλάπτουν τον άμαχο πληθυσμό, δείξτε τους αυτές τις φωτογραφίες!», έγραψε σε ανάρτησή της προσθέτοντας: 

«Ένα αγόρι 18 μηνών ονόματι Kirill τραυματίστηκε θανάσιμα στη νότια πόλη της Μαριούπολης, όταν οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη δεύτερη πόλη της Ουκρανίας μόλις λίγα λεπτά μετά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε το Σάββατο.

Η συντετριμμένη μητέρα του Kirill Marina Yatsko και ο φίλος της Fedor εθεάθησαν αργότερα να θρηνούν καθώς αγκάλιαζαντο άψυχο σώμα του γιου τους σε ένα φορείο στην ηττημένη πόλη.

«Χρειαζόμαστε διαδρόμους στις πιο «καυτές» πόλεις της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή! Εκατοντάδες παιδιά πεθαίνουν εκεί σε υπόγεια χωρίς φαγητό και ιατρική περίθαλψη. Ρώσοι στρατιώτες πυροβολούν οικογένειες που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα κτίρια.

GETTY IMAGES POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σκοτώνουν επίσης εθελοντές που προσπαθούν να βοηθήσουν. Κάνω έκκληση σε όλα τα αμερόληπτα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο! Πείτε αυτή την τρομερή αλήθεια: Ρώσοι εισβολείς σκοτώνουν παιδιά της Ουκρανίας».

Και συμπλήρωσε ότι: «Πείτε το στις Ρωσίδες μητέρες - ας ξέρουν τι ακριβώς κάνουν οι γιοι τους εδώ, στην Ουκρανία. Δείξτε αυτές τις φωτογραφίες στις Ρωσίδες - οι σύζυγοι, τα αδέρφια, οι συμπατριώτες σας σκοτώνουν παιδιά της Ουκρανίας!

EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε τους να γνωρίζουν ότι είναι προσωπικά υπεύθυνοι για το θάνατο κάθε παιδιού της Ουκρανίας, επειδή έδωσαν τη σιωπηρή συγκατάθεσή τους σε αυτά τα εγκλήματα».

Τέλος έκανε έκκληση γράφοντας: «Στις χώρες του ΝΑΤΟ: κλείστε τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία! Σώστε τα παιδιά μας, γιατί αύριο θα σώσει τα δικά σας!».

Ποια είναι η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα

Σύμφωνα με την περιγραφή της σην Wikipedia η Olena Volodymyrivna Zelenska, γεννημένη στις 6 Φεβρουαρίου 1978) είναι Ουκρανή σεναριογράφος και η σημερινή Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας ως σύζυγος του Προέδρου Volodymyr Zelenskyy..

Τον Δεκέμβριο του 2019, η Ζελένσκα συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 100 Ουκρανούς με τη μεγαλύτερη επιρροή από το περιοδικό Focus, καταλαμβάνοντας την 30η θέση. Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Kryvyi Rih. 

Η Zelenska και ο μελλοντικός σύζυγός της ήταν συμμαθητές, αλλά δεν το γνώριζαν. Ο Ζελένσκι είπε κάποτε ότι γνώριζε πολλούς από τους συμμαθητές της, αλλά όχι την ίδια τη Ζελένσκα.

Γνωρίστηκαν πολύ αργότερα - όταν εκείνη σπούδαζε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Kryvyi Rih.

Η σχέση μεταξύ του ζευγαριού αναπτύχθηκε σταδιακά — έβγαιναν για οκτώ χρόνια πριν παντρευτούν στις 6 Σεπτεμβρίου 2003. Στις 15 Ιουλίου 2004, γεννήθηκε η κόρη τους Oleksandra. Στις 21 Ιανουαρίου 2013, η Zelenska γέννησε τον γιο τους Kyrylo.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ