Νατάσα Παζαΐτη Καραμανλή: Η vintage ακουαρέλα με χαρταετό - αναμνήσεις ενός κοριτσιού από τη Θεσσαλονίκη (φωτό)

Ευχήθηκε «Καλή Σαρακοστή»

«Καλή Σαρακοστή» ευχήθηκε μέσα από το Instagram η Νατάσα Παζαϊτη, η οποία δημοσίευσε στην σελίδα της μια υπέροχη φωτογραφία.

Ειδικότερα πρόκειται για ένα μια vintage ακουαρέλα, στην οποία βλέπουμε ένα κοριτσάκι να κρατά τον χαρταετό. Δίπλα της είναι ένα αγοράκι, με ένα ψάθινο καπέλο, ενώ και τα δυο παιδιά βρίσκονται σε κάποια παραλία. 

Πρόκειται για μια εικόνα που ξυπνά αναμνήσεις, με την γενική χειρουργό (ειδική χειρουργός μαστού) και σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, να συνοδεύει την ανάρτησή της με τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη, από τον «Μικρό Ναυτίλο».

«Ὅτι μπόρεσα ν΄ ἀποχτήσω μία ζωὴ ἀπὸ πράξεις ὁρατὲς γιὰ ὅλους, ἑπομένως νὰ κερδίσω τὴν ἴδια μου διαφάνεια,
τὸ χρωστῶ σ΄ ἕνα εἶδος εἰδικοῦ θάρρους
ποὺ μοῦ ῾δωκεν ἡ Ποίηση:
νὰ γίνομαι ἄνεμος γιὰ τὸ χαρταετὸ
καὶ χαρταετὸς γιὰ τὸν ἄνεμο,
ἀκόμη καὶ ὅταν οὐρανὸς δὲν ὑπάρχει….».
(Ο. Ελύτης, Μικρός Ναυτίλος)

Καλή Σαρακοστή!» διαβάζουμε στο post της.

Η Αναστασία Παζαΐτη - Καραμανλή γ εννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 14 Απριλίου του 1966 και κατάγεται από την Επανομή Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Καρδίτσας (1987) και του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ (1992) και κάτοχος διδακτορικού τίτλου του Τμήματος Ιατρικής του ίδιου πανεπιστημίου (2002) και κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Ιατρικής του ίδιου πανεπιστημίου (2004).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ