Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γιάννης Λουκάκος: Σπαγγετίνη Arrabbiata με γαρίδες και μπέικον - Ένα διαφορετικό πιάτο για την Καθαρά Δευτέρα

Δείτε το βίντεο με όλα τα μυστικά... 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 MISKO
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. γαρίδες Νο. 2, καθαρισμένες, με κεφάλι και ουρά
  • 140 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 12 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 2 γρ. πιπέρι καγιέν
  • 15 γρ. πιπεριές τσίλι, σε λεπτές φέτες
  • 600 γρ. ντομάτα ξεφλουδισμένη ολόκληρη, από κονσέρβα, σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ. νερό
  • 10 γρ. βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 10 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένος
  • αλάτι
  • ζάχαρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΣΠΑΓΓΕΤΙ
  • ΓΑΡΙΔΑ
  • ΜΠΕΪΚΟΝ
  • ΝΤΟΜΑΤΑ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της MISKO.
  • Αλατίζουμε τις γαρίδες.
  • Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές αλλά να παραμείνουν ωμές στο κέντρο για περίπου 2 λεπτά συνολικά. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα τις γαρίδες σε ένα σκεύος και κρατάμε στην άκρη.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί  και να πάρει ένα σκούρο καφετί χρώμα για περίπου 3 λεπτά. Αφαιρούμε το μπέικον σε ένα σκεύος και κρατάμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, την πιπεριά τσίλι, το πιπέρι καγιέν, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει ο πελτές για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
  • (Εάν θέλουμε να δώσουμε πιο έντονο άρωμα και γεύση γαρίδας στα ζυμαρικά, αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα προσθέτουμε στη σάλτσα όσο μαγειρεύεται.)
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το μισό μπέικον, τα ζυμαρικά, τα μυρωδικά (κρατάμε μία μικρή ποσότητα για το τελείωμα) και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν τα ζυμαρικά από τη σάλτσα.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και ζάχαρη αν χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, τοποθετώντας από πάνω τις γαρίδες, το μισό μπέικον και τα μυρωδικά που έχουμε κρατήσει.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ