Συγκλονίζει ο Ουκρανός βολεϊμπολίστας Ζένια Γκόρτσανιουκ: ''Οι γονείς μου βρίσκονται σε καταφύγιο στο Χάρκοβο – Βομβάρδισαν το σπίτι τους'' (βίντεο)

''Οι γονείς μου θεώρησαν σωστό να μέινουν στην Ουκρανία'', είπε ο αθλητής... 

Ο διεθνής βολεϊμπολίστας Ζένια Γκόρτσανιουκ μοιράστηκε με το «Πάμε Δανάη!» τη δική του αγωνία για την οικογένειά του που βρίσκεται στο Χάρκοβο.

«Γεννήθηκα στην Ουκρανία, στο Χάρκοβο. Ο πατέρας μου είναι Ρώσος, η μητέρα μου Ουκρανή. Ο πατέρας μου ήταν αθλητής της Σοβιετικής Ένωσης. Η μητέρα μου ζούσε στο Χάρκοβο. Μετακόμισε στο Χάρκοβο, έτσι γεννήθηκα εγώ στο Χάρκοβο. Ο πατέρας μου είχε έρθει στην Ελλάδα όταν πήρε μεταγραφή το 1992. Και μετά στα 13 μου με φέρανε στην Ελλάδα και εμένα, στον Ηρακλή. Μετά πήρα υπηκοότητα και έπαιξα στην Εθνική Ελλάδος στο βόλει», είπε ο Ζένια Γκόρτσανιουκ.

«Οι γονείς μου είναι στο Χάρκοβο, στο κέντρο της πόλης. Επαφή υπάρχει, μιλάμε ανά δύο ώρες. Ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει εκεί. Επίσης, βλέπω και από κάποια chat τι συμβαίνει. Έγιναν πολλοί βομβαρδισμοί και στο κέντρο της πόλης, πυροβόλησαν και το κτίριό μας, δηλαδή και το σπίτι μας, είναι στον τελευταίο όροφο».

«Ήμασταν τυχεροί, γιατί ο πατέρας μου μέχρι χθες το απόγευμα ήταν συνέχεια στο σπίτι και χθες του είπα να κατέβει στο υπόγειο. Γενικότερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες το συζητούσαν  αυτό το θέμα στην Ουκρανία και ήξεραν ότι μπορεί να συμβεί κάτι, ασχέτως εάν το περίμεναν, αλλά δεν το πίστευαν και είχαν ετοιμαστεί με τρόφιμα και με νερά και με ότι χρειαζόταν», είπε.

Ο θείος του βρίσκεται στην άκρη της πόλης, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Έχει κλειστεί στο σπίτι του και παρατηρεί από το παράθυρο τα αεροπλάνα που πετάνε δίπλα στα κτίρια και τον ήχο των πυροβολισμών.

Οι γονείς τους Ζένια Γκόρτσανιουκ σχεδίαζαν να φύγουν από την Ουκρανία, αλλά τελικά προτίμησαν να παραμείνουν στη χώρα τους.

Ο ίδιος δήλωσε πως ένας Ουκρανός συμπαίκτης του έχασε τη γυναίκα και το παιδί του στους βομβαρδισμούς.

«Οι χώρες, ο απλός λαός, οι στρατιώτες της Ουκρανίας και της Ρωσίας δεν θέλουν πόλεμο. Θεωρώ είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει όσο πιο σύντομα γίνεται, γιατί χάνεται ο κόσμος άδικα», κατέληξε ο Ζένια Γκόρτσανιουκ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ