Ευρωκοινοβούλιο - δραματική ομιλία Ζελένσκι: «Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας» - ξέσπασε σε κλάματα ο μεταφραστής (βίντεο)

Καταχειροκροτήθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Δραματικό ήταν το μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Τρίτη. Καταχειροκροτήθηκε απ' όλο το Ευρωκοινοβούλιο.

«Δεν μπορώ να πω "καλημέρα", "καλησπέρα" ή "καλό απόγευμα". Γιατί η μέρα για κάποιους, δεν είναι καλή. Για κάποιους αυτή η μέρα είναι η τελευταία» είπε, μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι η Ουκρανία πληρώνει το απόλυτο τίμημα για την ελευθερία.

Η Ουκρανία πολεμά για την ελευθερία της τόνισε ο Πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας εξ αποστάσεως στην έκτακτη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Κανείς δε θα μας λυγίσει, είμαστε σκληροί, είμαστε Ουκρανοί» και προσέθεσε ότι «πολεμάμε για τα δικαιώματά μας, την ελευθερία μας, τώρα για την επιβίωσή μας».

Ο κ. Ζελένσκι σημείωσε ότι «πολεμάμε για να είμαστε ίσοτιμα μέλη της Ευρώπης. Έχουμε αποδείξει την δύναμή μας. Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας, ότι δε θα μας αφήσετε ότι είστε πραγματικά Ευρωπαίοι».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το πρωί δύο πύραυλοι κρουζ χτύπησαν το Χάρκοβο και υπογράμμισε ότι «οι πολίτες της Ουκρανίας υπερασπίζονται την ελεύθερία». Παράλληλα, είπε ότι δε διαβάζει από χαρτιά, ότι τα χαρτιά τελείωσαν, «αντιμετωπίζουμε την πραγματική ζωή».

Να σημειωθεί ότι τα μέλη του ΕΚ χειροκρότησαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρατεταμένα τόσο τον Πρόεδρο της Ουκρανίας όσο και εκπροσώπους της χώρας που βρίσκονται στο κοινοβούλιο, ενώ ακόμη και ο διερμηνέας που μετέφραζε στα Αγγλικά τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι ήταν εμφανώς φορτισμένος και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Σε λυγμούς ξέσπασε και Γερμανίδα μεταφράστρια που εργάζεται για την WELT .

 

 

Παράλληλα σε κάποιο σημείο ο Ζελένσκι ανέφερε ότι δεν μπορεί να τους ακούσει καλά, λόγω του θορύβου από τις βόμβες που έπεφταν. 

«Αισθάνομαι αυτή την ενότητα, αυτή την ένωση όλων των μελών της ΕΕ. Δεν γνωρίζαμε το τίμημα που έπρεπε να πληρώσαμε. Είναι μία τραγωδία. Έχουμε περάσει δύο επαναστάσεις, έναν πόλεμο και πέντε ημέρες εισβολής ουσιαστικά.

 

Δεν μπορώ να διαβάσω αυτά που έχω σημειώσει στο χαρτί μπροστά μου, γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε  την πραγματικότητα. Πιστεύω ότι σήμερα δίνουμε τη ζωή μας για τις αξίες, για την ελευθερία μας, για την ισότητά μας. Θυσιάζουμε τους πιο δυνατούς, τους πιο γενναίους Ουκρανούς» ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ