Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά με φόντο την Κωνσταντινούπολη το παραδοσιακό, θρακιώτικο «Γιατί πουλί μ’» (βίντεο)

Μια πρώτη γεύση από το νέο της video clip 

 

Η Ελληνοσουδανέζα μουσικός Μαρίνα Σάττι ερμηνεύει ένα θρακιώτικο, παραδοσιακό τραγούδι, το «Γιατί πουλί μ’».

Το ιντερνετικό κανάλι nowness.com δίνει μια γεύση από το video clip του τραγουδιού, που γυρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη. Να σημειωθεί ότι το κομμάτι θα κυκλοφορήσει επίσημα στην Ελλάδα στο Youtube κανάλι της Μαρίνας Σάττι στις 2 Μαρτίου.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SATTI (@marina_satti)

Οι στίχοι είναι παρμένοι από ένα τραγούδι-ποίημα για ένα πουλί που δεν μπορεί πια να τραγουδήσει γιατί έχουν κοπεί τα φτερά του. Αυτή η αλληγορία εμπνεύστηκε από την άλωση της Κωνσταντινούπολης και περιγράφει την κατάσταση της αδυναμίας να ζήσει κανείς και να δημιουργήσει λόγω της απώλειας των ριζών του.

«Μεγαλώνοντας σε ένα διπολιτισμικό σπίτι, η Μαρίνα Σάττι συσχετίστηκε με τους στίχους αυτού του τραγουδιού. Γεννημένη από Ελληνίδα μητέρα και Σουδανό πατέρα, η τραγουδίστρια ανέκαθεν ενδιαφερόταν για την ταυτότητα» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιντερνετικού καναλιού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SATTI (@marina_satti)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SATTI (@marina_satti)

«Υπήρχαν πάντα αντιθέσεις με τις οποίες έπρεπε να συμφιλιωθώ και να ζήσω», λέει η Μαρίνα, «ένας εσωτερικός αγώνας για να καταλάβω—να ομαλοποιήσω—την ταυτότητά μου και να την αποδεχτώ. Κατάφερα να βγάλω νόημα, όχι μόνο για δική μου για χάρη αλλά και για τους άλλους ανθρώπους γύρω μου και για να μπορώ να αγαπώ, να αγκαλιάζω και να ζω σε αρμονία και ειρήνη και με τα δύο μέρη του εαυτού μου».

Στην περιγραφή διαβάζουμε ακόμα ότι: «Το ατμοσφαιρικό μουσικό βίντεο γυρίστηκε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, μιας πόλης όπου η νεωτερικότητα και η ιστορία, η Ανατολή και η Δύση, οι εβραϊκοί, οι αραβικοί και οι χριστιανικοί πολιτισμοί συμπλέκονται.

Με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Alexis Gomez, η Μαρίνα Σάττι καλεί το βυζαντινό παρελθόν της πόλης σε μια εικαστική γιορτή πολλαπλών ταυτοτήτων. Όπως η πόλη, έτσι και η Μαρίνα Σάττι αντλεί δύναμη από τις ρίζες της και έχει εργαστεί σκληρά για να ενσωματώσει τον πολιτιστικό της πλούτο και να δημιουργήσει μια μοναδική ταυτότητα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ