Η Ρουσλάνα της Eurovision μίλησε στην ελληνική τηλεόραση: Μέσα από το καταφύγιο - ''Βόμβες, ρουκέτες, tanks, είμαστε σε σοκ'' (βίντεο)

Συγκλονιστική συνέντευξη της Ουκρανής τραγουδίστριας

Η Ουκρανή τραγουδίστρια και ακτιβίστρια Ρουσλάνα μίλησε στο MEGA και τη Νίκη Λυμπεράκη στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» για τις δραματικές ώρες που περνά στην πατρίδα της.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη μέσα από το καταφύγιο, η καλλιτέχνιδα που έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη μετά τη νίκη της στη Eurovision το 2004, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην εμπόλεμη Ουκρανία και την ανθρωπιστική κρίση που απειλεί τον λαό της χώρας.

 

 

 

 

Η Ρουσλάνα περιγράφει σε όλους τους τόνους για την τραγωδία που βιώνει η πατρίδα της και με χαρακτηριστικό τρόπο μεταφέρει το σοκ που βιώνουν όλοι οι Ουκρανοί πολίτες.

Σε έντονο ύφος κατακεραύνωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας τον “ψεύτη” αλλά επίσης και “τρομοκράτη”.

 

 

Εξέφρασε τη δυσπιστία της για το κατά πόσο στηρίζει ο ρωσικός λαός τις αποφάσεις και ενέργειες του προέδρου τους, υπενθυμίζοντας ότι ολοένα και περισσότεροι Ρώσοι πολίτες διαδηλώνουν κατά των εχθροπραξιών.

Η κατάσταση στο Κίεβο, όπως λέει, είναι οριακή, καθώς για πολλές ημέρες άμαχοι βρίσκονται σε υπόγεια καταφύγια ενώ επικρατεί γενικευμένη αγωνία, κακουχία και ανησυχία ακόμα και για την εξασφάλιση των βασικών αναγκών όπως το φαγητό.

 

 

Η γνωστή τραγουδίστρια υποστηρίζει σθεναρά ότι η Ουκρανία πρέπει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ καλεί τις κυβερνήσεις της Δύσης να μπλοκάρουν τα ενεργειακά προϊόντα της Ρωσίας και να επιβάλουν περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Κατά την άποψη της Ρουσλάνα, ο πρόεδρος Πούτιν είναι αναξιόπιστος και χρησιμοποιεί προσχηματικά τις συζητήσεις για ειρήνη στην Ουκρανία προκειμένου να κερδίσει χρόνο.

Aς θυμηθούμε την εμφάνισή της στην Eurovision το 2004

 

 

Η Ρουσλάνα γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1973 στο Λβιβ. Έγινε παγκοσμίως γνωστή, όταν με το τραγούδι Wild Dances , πήρε μέρος στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2004, κατακτόντας την 1η θέση.

Την ίδια χρονιά και μετά την νίκη της, στην Eurovision, η Ρουσλάνα ταξίδεψε μέχρι το Λας Βέγκας των Η.Π.Α, αφού ήταν υποψήφια για το βραβείο του πιο δημοφιλούς και με περισότερες πωλήσεις των CD για Ουκρανό καλλιτέχνη, στα World Music Awards.

 

 

Τελικά, κατάφερε να κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο και μέχρι να περάσει το 2004, είχε καταφέρει να πουλήσει πάνω απο 3 εκατομμύρια αντίτυπα του CD "Wild Dances" μόνο στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα έγινε πολύ δημοφιλής ως καλλιτέχνης και σε άλλες χώρες, όπως Ρωσία, Ελλάδα, Τουρκία, Ελβετία, Κίνα και άλλες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ