Max Mara: Η συλλογή FW22 είναι απλά η επιτομή της minimal κομψότητας & ύμνος στη μονοχρωμία (φωτό & βίντεο)

Το show αποτίει φόρο τιμής στο ντανταϊστικό μυαλό της Sophie Taeuber-Arp

Η συλλογή Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022 της Max Mara είναι η επιτομή της minimal κομψότητας με την μονοχρωμία να κυριαρχεί στην πασαρέλα του διάσημου brand.

Το show αποτίει φόρο τιμής στο ντανταϊστικό μυαλό της Sophie Taeuber-Arp, μιας αρχιτεκτόνισσας, χορεύτριας, ζωγράφου, γλύπτριας και σχεδιάστριας υφασμάτων. Με τίτλο «Modernist Magic», η συλλογή επικεντρώνεται στο κομψό και μοντέρνο ντύσιμο. 

Όπως αναφέρει η εταιρεία η νέα κολεξιόν «γιορτάζει τη Sophie Taeuber-Arp, μια αληθινή μοντερνίστρια που κατάφερε να προσθέσει μια αίσθηση μαγείας και μυστηρίου σε καθημερινά αντικείμενα.

Οι μαριονέτες και τα κοστούμια που σχεδίασε η καλλιτέχνις για το πιο διάσημο έργο της, το «King Stag» αποπνέουν ενέργεια και κίνηση. Παραμυθένιοι χαρακτήρες αιωρούμενοι ανάμεσα σε κόσμους ζώων και ρομπότ, που εμπνέουν τις δυνατές, εκπληκτικές σιλουέτες αυτής της νέας συλλογής, που μιλάει τη γλώσσα της σύγχρονης κομψότητας του Max Mara».

Η συλλογή δημιουργήθηκε από τον Creative Director Ian Griffiths, ο οποίος προτείνει μονοχρωματικές εμφανίσεις σε καφέ, κίτρινο, κόκκινο και μαύρο, προσθέτοντας μια τολμηρή εικόνα στο κλασικό ιταλικό στυλ που έχουμε αγαπήσει από τη Max Mara, όπως αναφέρει το craftfashionbook.com.

Oversized παλτό - αρκουδάκι (Teddy Bear coat) πλεκτά πουλόβερ, ζιβάγκο και κοντές φούστες, είναι μερικά από τα όσα είδαμε στο catwalk.

Άλλωστε ως ένας από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας της Ιταλίας, ο Max Mara είναι γνωστός για τα κλασικά και δημιουργικά του σχέδια που έχουν αποδειχθεί διαχρονικά κομψά.

Δείτε όλα τα looks στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες σε κείμενο και slider: Max Mara 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ