Οι διάσημοι στο πλευρό της Ουκρανίας: Από τον Μάικλ Ντάγκλας & τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ έως την Aντζελίνα Τζολί - Οι αναρτήσεις τους (φωτό)

Οι ξένοι celebrities δείχνουν την στήριξή τους...

Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ηνερών στην Ουκρανία έχουν γίνει πρώτη είδηση σε όλον τον πλανήτη.

Η χώρα ήδη μετράει πολλά θύματα μετά την εισβολή της Ρωσίας, ενώ επικρατεί έντονη ανησυχία στην Ευρώπη. 

Μέσα από αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάσημοι από όλο τον κόσμο, τάσσονται στο πλευρό της Ουκρανιάς.

Από πασίγνωστους ηθοποιούς με καταγωγή από την Ουκρανία μέχρι την Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, όλοι στέκονται δίπλα στους ουκρανούς πολίτες.

Gigi Hadid

“Πονάει η καρδιά μου για την Ουκρανία και όλους όσους πλήττονται από αυτή την αφάνταστη πραγματικότητα”, έγραψε η Gigi Hadid σε ένα story στο Instagram. “Οι ενέργειες του Πούτιν αποτελούν απειλή για κάθε δημοκρατική χώρα στον κόσμο και πρέπει να σταματήσουν. Προσεύχομαι ότι η υποστήριξη που παρέχουν άλλες χώρες μπορεί να δώσει στους Ουκρανούς αυτό που ψήφισαν και αξίζουν. Ειρήνη. Κάτω τα χέρια από την Ουκρανία”.

Michael Douglas

Ο Μάικλ Ντάγκλας εμφανίστηκε στα SAG Awards με ένα μπλε-κίτρινο μαντίλι τσέπης στο σακάκι του που έμοιαζε με την ουκρανική σημαία. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο κόκκινο χαλί, έδειξε την τσέπη και είπε: "Αυτό δεν είναι το LA Rams", αναφερόμενος στην ποδοσφαιρική ομάδα του Λος Άντζελες που ντύνεται με τα ίδια χρώματα. "Αν υπήρξε ποτέ καιρός να εκτιμήσουμε τι σημαίνει αληθινή δημοκρατία, είμαι τόσο περήφανος για ό,τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι αυτής της χώρας"

Sarah Jessica Parker

H αγαπημένη ηθοποιός ανέβασε την Ουκρανική σημαία στο Instagram και έγραψε: ''Υποστήριξη. 

Αν κάποιος έχει πληροφορίες για το πώς μπορεί να βοηθήσει τα νοσοκομεία που φροντίζουν τους ασθενείς της ΜΕΘ νεογνών που έπρεπε να μετακινηθούν από τις μονάδες εντατικής θεραπείας σε αυτοσχέδια κέντρα περίθαλψης, παρακαλώ ενημερώστε με. Δυσκολεύομαι να βρω τρόπους για να τα υποστηρίξω. Ευχαριστώ''. 

Μadonna

Η Μaddona ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία κρατάει την σημαία της Ουκρανίας και γράφει: '' Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας''. 

Angelina Jolie

Η Angelina Jolie δημοσίευσε μια δήλωση μέσω Instagram την Πέμπτη: “Όπως πολλοί από εσάς, και εγώ προσεύχομαι για τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Η εστίασή μου μαζί με τους συναδέλφους μου στο @refugees είναι να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλιστεί η προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων στην περιοχή. Έχουμε ήδη δει αναφορές για θύματα και ανθρώπους που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι θα συμβεί” έγραψε.

Milla Jovovich

Η σταρ του «Resident Evil», Milla Jovovich, η οποία γεννήθηκε στην Ουκρανία, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας ζώντας στη Ρωσία. Μέσα στην κρίσιμη κατάσταση, η Milla αντέδρασε για την κατάσταση και έγραψε πόσο αποκαρδιωμένη και άναυδη είναι μετά τις επιθέσεις στη γενέτειρά της:

“Είμαι συντετριμμένη και άναυδη προσπαθώντας να επεξεργαστώ τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας στη γενέτειρά μου την Ουκρανία. Η χώρα και ο λαός μου βομβαρδίζονται. Οι φίλοι και η οικογένεια κρύβονται. Το αίμα και οι ρίζες μου προέρχονται τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία.

Είμαι κομμένη στα δύο καθώς παρακολουθώ τη φρίκη να εκτυλίσσεται, τη χώρα να καταστρέφεται, οικογένειες να εκτοπίζονται, όλη τους η ζωή να βρίσκεται σε απανθρακωμένα θραύσματα γύρω τους. Θυμάμαι τον πόλεμο στην πατρίδα του πατέρα μου, την πρώην Γιουγκοσλαβία και τις ιστορίες που αφηγείται η οικογένειά μου για το τραύμα και τον τρόμο που βίωσαν. Πόλεμος. Πάντα πόλεμος. Ηγέτες που δεν μπορούν να φέρουν ειρήνη. Το ατέλειωτο μαραφέτι του ιμπεριαλισμού. Και πάντα, ο λαός πληρώνει με αίμα και δάκρυα”, έγραψε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ