Οι Έλληνες celebrities στο πλευρό της Ουκρανίας: Βίκυ Χατζηβασιλείου, Μιμή Ντενίση, Τσιμιτσέλης, Δανάη Μπάρκα (φωτό)

«Αν δεν τελειώσουμε εμείς τον πόλεμο, θα μας τελειώσει αυτός»

Μέσα από αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάσημοι Έλληνες, τάσσονται στο πλευρό της Ουκρανιάς, με την ρωσική εισβολή.

Ο Σάκης Τανιμανίδης δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες μια φωτογραφία στην οποία βλέπουμε ένα κορίτσι και ένα αγόρι να στέκονται έχοντας τα μετώπά τους ακουμπισμένα, ενώ φορούν εκείνος την σημαία της Ουκρανίας και εκείνη της Ρωσίας.

«Ο κόσμος όπως θα έπρεπε να είναι σήμερα… ✌️#makelove #notwar» έγραψε στην ανάρτησή του ο παρουσιαστής.

Ο Σπύρος Σούλης από πλευράς του δημοσίευσε μια φωτογραφία από το  στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο φωτίστηκε στα χρώματα της Ουκρανίας. 

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα με κάθε λαό που δέχεται εισβολή, με τους αμάχους, με τα παιδιά. Κάθε εισβολή, κάθε πόλεμος είναι μία ακραία μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Χωρίς δικαιολογίες» έγραψε στο post του.

Ένα μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και το "22" έστειλε μέσα από τα social media και η Μιμή Ντενίση η οποία έγραψε:

«Το 1922 η καταστροφη της Σμυρνης μπροστά στα μάτια όλου του πολιτισμένου κοσμου!! Μετά την γενοκτονίας Αρμενίων Ποντίων Ασσυρίων ο ξεριζωμός! Το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα μέχρι τότε μετά από μια τεράστια πανδημια την Ισπανικη Γριππη. 22 χρονια μετά αρχίζει ο β Παγκόσμιος!!!!

Με εκατομμύρια νεκρούς 2022 ο πόλεμος στην Ουκρανία!! Καλά έλεγα στο Θεατρο για το 22!! Καταραμενος αριθμός δυστυχώς!! Στην μαύρη επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφη ίδιες εικόνες μανούλες με μωρά στην αγκαλιά άντρες που φεύγουν κ δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν κ μια Ευρώπη αμήχανη με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα .

Ελπίζω να φανεί πιο έτοιμη κ ενεργή από τότε … Τα ίδια πάντα. Πόλεμοι πανδημίες λαοί που θέλουν ηρεμία κ Ειρήνη ηγέτες υπέρ φιλόδοξοι.

Ποτέ θα τελειώσουν όλα αυτά::?ρωτουσε η Ρηνη η Ποντια στο έργο μου!! Ποτέ της απαντούσε ο Μικρασιάτης Ιορδανης!! Έτσι είναι οι άνθρωποι. Ποσό ίδιες οι εικόνες φωτιάς βίας προσφυγιάς. 1922 2022 !! Μόνο τα ρουχα αλλάζουν!! Νέοι πρόσφυγες θα γεμίσουν αυτή την φορά την κεντρική Ευρώπη που είχε κλείσει τα σύνορα της στους πρόσφυγες από την Συρια!

Τι χρονιές ζούμε!! Λυπάμαι που είναι επίκαιρη πάλι η ταινια κ τα έργα μου!! Μακαρι να αναφέρονταν στο παρελθόν!! Δυστυχώς όμως έγιναν κ παρόν!!#ukraine #greatsorrow #refugeecrisis #heartbreaking #1922 #2022 #waitingforeurope».

Στην καταστροφή της Σμύρνης και στην "καταραμένη χρονιά του 22" αναφέρθηκε και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης που συμφώνησε με την Μιμή Ντενίση γράφοντας στο post του: «Σμυρνη 1922 -Ουκρανία 2022 και όπως έλεγε η @mimi_denissi στο θεατρικό έργο κι από σμυρνη Σαλονικη «καταραμένη χρόνια το 22’»!!!!! Η ιστορία επαναλαμβάνεται !!!!

Πρώτα ο Covid 19 στο καπάκι η Ουκρανία ! Τότε η ισπανική γρίπη μετά η Καταστροφή της Σμύρνης !!!!

Τόσα χρόνια με διάφορους πολέμους και πολεμικές επιχειρησεις Ιράκ ,κουβειτ κλπ υπήρχε μια ανησυχία αλλα λεγαμε «είναι μακριά». Τώρα είναι δίπλα μας και η ανησυχία αρχίζει και γίνεται φόβος !!!! Είμαστε μια αποτυχημένη ανθρωπότητα !!!! Ούτε ένας κομήτης δεν θα κάνει restart!!!! #stopwar #stopwarinukraine #makeabetterfuture».

Η Πέγκυ Σταθακοπούλου δημοσίευσε μια συγκινητική φωτογραφία στην οποία βλέπουμε παιδιά και μητέρας στην Ουκρανία μέσα σε ένα καταφύγιο.

«Ουκρανία.. στα καταφύγια..!ΘΥΜΟΣ!!! Μια πολύ φτωχή λέξη για όσα νοιώθω?» έγραψε στην ανάρτησή της.

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου από πλευράς της έγραψε σε post της στο Instagram: «"Πόλεμος! Μια σφαγή ανθρώπων που δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, για το κέρδος ανθρώπων που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, αλλά δεν σφαγιάζουν ο ένας τον άλλον"  Paul Valery.

Κι ο Θεός να βάλει το χέρι του. Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο Πούτιν είναι και το ίνδαλμα του Ερντογάν. "Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν."....».

«Ο σκληρός απολογισμός του πολέμου στην Ουκρανία ξεκίνησε να μετρά θύματα από την πρώτη στιγμή, αλλά πάντα ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον πόνο πιο έντονα όσο πιο «κοντά» τον νιώθει. Σήμερα δυο Έλληνες νεκροί , άλλοι έξι τραυματισμένοι -ανάμεσά τους κ ένα παιδί.#Ουκρανια» έγραψε ο Νίκος Κολώνης στο Twitter.

Τέλος η Δανάη Μπάρκα ανέβασε στο Instagram την φωτογραφία μια μητέρας με το μωράκι της και έγραψε στην ανάρτηση:

«Ουκρανία 2022. Αυτό το μωρό ή η μαμά ή ο μπαμπάς τους ή οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος που πολεμήθηκε και εκδιώχθηκε από την πατρίδα του, μπορεί σε λίγους μήνες να είναι στην χώρα μας αναζητώντας φροντίδα,αγάπη και δικαιοσύνη.

Αφήνω αυτό το ποστ εδώ για να θυμάμαι πάντα την συμπόνια που δείχνω/δείχνουμε από τα σοσιαλ μίντια (και καλά κάνουμε φυσικά) να την δείξουμε όταν θα βρούμε μπροστά μας αυτά τα δυο μάτια να μας κοιτάνε.

Η γιαγιά μου πριν 60 χρόνια βρέθηκε μετανάστρια στην Αφρική «γιατί εκεί υπήρχαν ευκαιρίες». Γεννήθηκαν εκεί τα παιδιά της,δούλεψε σκληρά,αγάπησε & αγαπήθηκε και μετά επέστρεψε να μεγαλώσει στο Περιστέρι με τους γονείς της,τον άντρα της και την οικογένεια που είχε δημιουργήσει.

Σήμερα μιλήσαμε και μου είπε «έχει πιαστεί η καρδιά μου από αυτό που περνάνε οι άνθρωποι. Τι αμαρτίες πληρώνουν οι καημένοι.Μακάρι να ζήσουν και να βρουν ασφάλεια».
Μακάρι. Αλλά στο «μακάρι» τους,ας είμαστε σύμμαχοι,και ανοιχτές αγκαλιές.

Αν δεν τελειώσουμε εμείς τον πόλεμο,θα μας τελειώσει αυτός. (Δεν άλλαξε τίποτα απολύτως με αυτό το ποστ στον κόσμο,απλά ένα «μοίρασμα» σκέψης ήταν και μια ελπίδα ότι αν επηρεάζουμε από εδώ μέσα ΕΣΤΩ και έναν άνθρωπο,ας κάνουμε τα πάντα να τον επηρεάσουμε πηγαίνοντας μαζι προς την αγάπη και την δικαιοσύνη..έτσι ίσως σε κάποια χρόνια,ζούμε ειρηνικά)».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ