Αντώνης Φουρλής - Σωτήρης Δανέζης: Οι βετεράνοι του Πολεμικού ρεπορτάζ στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία (φωτό - βίντεο)

Αυτοί είναι οι απεσταλμένοι των καναλιών της χώρας μας....

Σειρά εκρήξεων ακούστηκαν δυτικά του κέντρου της ουκρανικής πρωτεύουσας Κίεβο, μερικά λεπτά αφότου ήχησαν οι σειρήνες, μετέδωσε ανταποκριτής του Reuters.Ουκρανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για εκρήξεις και ανταλλαγή πυροβολισμών σε έναν γειτονικό δήμο. 

Σύμφωνα με τον ουκρανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Segodnya.ua, μια γέφυρα ανατινάχθηκε κοντά στην πόλη Μπούκα, δυτικά του Κιέβου.

Δεν είναι σαφές αν βομβαρδίστηκε από ρωσικά στρατεύματα ή αν καταστράφηκε από την ουκρανική πλευρά. Ο Άντον Χερασένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, είπε πως μάχες διεξάγονται στην Μπούκα με τις ρωσικές δυνάμεις που προσπαθούν να προωθηθούν προς το Κίεβο.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν και την πόλη Βασίλκιβ, στα νοτιοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα ένα διυλιστήριο να παραδοθεί στις φλόγες, ανέφερε η δήμαρχος της πόλης σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

«Ο εχθρός θέλει να καταστρέψει τα πάντα εδώ γύρω», ανέφερε η δήμαρχος του Βασίλκιβ, η Νατάλια Μπαλασίνοβιτς. 

Αυτή η κατάσταση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας, τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2. 

Τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις ενώ ανταποκριτές από όλο τον κόσμο βρίσκονται στην Ουκρανία για να μεταφέρουν τα τελευταία νέα από το μέτωπο του πολέμου.

Δημοσιογράφοι και οπερατέρ κλήθηκαν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να βρίσκονται στις επάλξεις και να ταξιδέψουν μακριά από την Ελλάδα.

Ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης Φουρλής, ο οποίος έχει ταξιδέψει στο Κίεβο για την εκπομπή Special report. Ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1,  συνάντησε πριν από λίγες ημέρες τους εθελοντές που έδωσαν και δίνουν, τη μάχη για το Κίεβο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την άλλη ο Σωτήρης Δανέζης, ένας ακόμη δημοσιογράφος που βρέθηκε στη Μαριούπολη, μεταδίδει τις ειδήσεις λεπτό προς λεπτό στον αέρα του OPEN, με τη βοήθεια του οπερατέρ Κώστα Παπαδάτου.

Χθες ο ίδιος, εμφανώς συγκινημένοςμετέδωσε τα όσα συμβαίνουν εκεί.

«Ο φόβος πάει μαζί με τον πόλεμο σε αυτές τις περιπτώσεις», είπε ο δημοσιογράφος όταν ρωτήθηκε για το αλεξίσφαιρο γιλέκο και αποκάλυψε πως ο οδηγός που είχε εκείνος και το συνεργείο όλες αυτές τις ημέρες τους εγκατέλειψε από το φόβο του.

 

 

 

 

 

 

«Ο οδηγός μας εγκατέλειψε. Εξαφανίστηκε για το σπίτι του γιατί έλαβε μηνύματα πως οι Ρώσοι κατευθύνονται προς τα εκεί και θέλει αυτές τις στιγμές να τις περάσει με την οικογένειά του».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ