Κώστας Τσιάμης - Έλληνας κάτοικος Κιέβου - Έχω όλα τα πράγματα μου στο αυτοκίνητο & είμαι σε ετοιμότητα (βίντεο)

Ήρθαμε με γυναίκα και παιδί στο υπόγειο γραφείο μου....

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών. «Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του στις 05:00 (ώρα Ελλάδας). 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας πλήττουν ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές με όπλα υψηλής ακρίβειας

Δείτε επίσης :LIVE: Η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο, στην Οδησσό & σε αρκετές πόλεις στα ανατολικά - Τουλάχιστον 8 νεκροί (φωτό - βίντεο)

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη.

Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων με το πυροβολικό ή με πυραύλους πόλεις ή περιοχές όπου ζουν άμαχοι. Η Γαλλία "καταδικάζει έντονα την απόφαση της Ρωσίας να κηρύξει πόλεμο"

Ρωσία: Ο στρατός "έθεσε εκτός λειτουργίας" αεοροπορικές βάσεις και κατέστρεψε την αντιαμεροπορική άμυνα της Ουκρανίας

Ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε "εκτός λειτουργίας" αεροπορικές βάσεις της χώρας.

"Οι στρατιωτικές υποδομές των αεροπορικών βάσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας", επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Οι εγκαταστάσεις αντιαεροπορικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν καταστραφεί", πρόσθεσε.

 Τουλάχιστον 8 νεκροί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εννέα τραυματιστεί από τον βομβαρδισμό των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων.

Τι λέει Έλληνας κάτοικος Κιέβου

Τις δραματικές στιγμές που ζουν οι πολίτες του Κιέβου αλλά και σε άλλες πόλεις περιγράφει στην ΕΡΤ ο Κώστας Τσιάμης Έλληνας κάτοικος Κιέβου.

 

 

 

 

Ο ίδιος ανέφερε ότι πήγε στο γραφείο του το οποίο είναι υπόγειο και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Κιέβου. Όπως είπε η κατάσταση είναι ήρεμη στο κέντρο του Κιέβου, δεν υπάρχει κίνηση στους δρόμους ενώ υπάρχει μεγάλη κίνηση στις εξόδους της πόλης και στα πρατήρια καυσίμων. «Αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να φύγουμε, γιατί γίνεται το αδιαχώρητο», είπε ο κ. Τσιάμης, ωστόσο -όπως είπε- έχει όλα τα πράγματα του στο αυτοκίνητο και είναι σε ετοιμότητα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ