Φον ντερ Λάιεν: ''Καταδικάζουμε σθεναρά την αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία -Θα παγώσουμε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην ΕΕ''

Καταδικάζουν την «αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας» Φον ντερ Λάιεν και Μισέλ...

Την «αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία» καταδικάζουν με κοινή ανάρτησή τους στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Σαρλ Μισέλ.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

 

Σε αυτές τις σκοτεινές ώρες, οι σκέψεις μας είναι στην Ουκρανία και στις αθώες γυναίκες, άνδρες και παιδιά καθώς αντιμετωπίζουν αυτήν την απρόκλητη επίθεση και φοβούνται για τη ζωή τους. Το Κρεμλίνο θα λογοδοτήσει», ανέφεραν.

Δείτε επίσης: 

LIVE: Η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο, στην Οδησσό & σε αρκετές πόλεις στα ανατολικά - Τουλάχιστον 8 νεκροί (φωτό - βίντεο)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν - Η στιγμή που ανακοινώνει την εισβολή! (βίντεο)

 

 

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «Θα παγώσουμε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην ΕΕ και θα σταματήσουμε την πρόσβαση ρωσικών τραπεζών στις χρηματαγορές μας. Αυτό σχεδιάστηκε για να καταφέρει βαρύ πλήγμα στην ικανότητα χρηματοδότησης του πολέμου από το Κρεμλίνο.

 

 

Η Φον Ντερ Λάιεν είπε ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει αργότερα σήμερα στους Ευρωπαίους ηγέτες ένα «πακέτο μαζικών και στοχευμένων κυρώσεων» με το οποίο «θα στοχοθετήσουμε στρατηγικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας μπλοκάροντας την πρόσβασή τους σε κρίσιμες τεχνολογίες και αγορές. Θα αποδυναμώσουμε την οικονομική βάση της Ρωσίας και την ικανότητα εκσυγχρονισμού της».

«Δεν θα αφήσουμε τον πρόεδρο Πούτιν να καταστρέψει την αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης. Γνωρίζουμε ότι εκατομμύρια Ρώσοι δεν θέλουν πόλεμο.

Δεν θα αφήσουμε τον πρόεδρο Πούτιν να αντικαταστήσει το κράτος Δικαίου με το δίκαιο της πυγμής και της ανομίας. », είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προειδοποιώντας τον Ρώσο πρόεδρο: «να μην υποτιμά την αποφασιστικότητα και τη δύναμη των δημοκρατιών μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και του λαού της. Η Ουκρανία θα υπερισχύσει».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ