Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Άκης Πετρετζίκης: Ο σεφ προτείνει για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης - Χοιρινά σουβλάκια με πανσέτα (βίντεο)

Όιτ πρέπει για την ημέρα... 

Συστατικά

Για την πανσέτα

1 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο

2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. ρίγανη

2 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή

Για τις πίτες

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

αλάτι

1 κ.γ. ρίγανη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί

1 ντομάτα

1 κρεμμύδι

1/4 ματσάκι μαϊντανό

6 κ.σ. τζατζίκι

100 γρ. πατάτες τηγανητές

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την πανσέτα

Κόβουμε την πανσέτα σε πολύ μικρά κυβάκια 0,5 εκ.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και την πάπρικα.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Βάζουμε τη μισή πανσέτα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και γίνει τραγανή. Ιδανικά δεν ανακατεύουμε πολύ κατά την ώρα του ψησίματος για να ψηθεί σωστά η πανσέτα και να μην βράσει.

Σβήνουμε με 1 κ.γ. από το ξίδι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη δόση της πανσέτας.

Για τις πίτες

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, αλάτι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Ιδανικά τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 20-30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ή 6 κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη σε διάμετρο 10 εκ.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάζουμε τη μια πίτα και ψήνουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα και ψηθεί μέχρι μέσα.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις πίτες.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Παίρνουμε μια πίτα και απλώνουμε 1 κ.σ. τζατζίκι. Βάζουμε πανσέτα, φέτες από τη ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πατάτες τηγανητές.

Τυλίγουμε και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ