Κική Δημουλά: 2 χρόνια χωρίς την κορυφαία Ελληνίδα ποιήτρια - την θυμούνται Μ. Βαρδινογιάννη, Βίκυ Σταυροπούλου (φωτό)

«Έφυγε» στις 22 Φεβρουαρίου του 2020

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο της σπουδαίας Ελληνίδας ποιήτριας Κικής Δημουλά, η οποία «έφυγε» από την ζωή  το 2020, σε ηλικία 89 ετών.

Η λογοτέχνης έδωσε άνιση μάχη για 20 μέρες στο νοσοκομείο «Υγεία», ωστόσο δεν τα κατάφερε και απεβίωσε στη ΜΕΘ, στις 22 Φεβρουαρίου.

Άφησε ωστόσο παρακαταθήκη το σπουδαίο έργο της, με ποιήματά της να έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Ισπανικά, τα Ιταλικά, τα Πολωνικά, τα Βουλγαρικά, τα Γερμανικά και τα Σουηδικά. Αποσπάσματα του έργου της παράλληλα έχουν συμπεριληφθεί στα σχολικά διδακτικά βιβλία.

Φωτό αρχείου: EUROKINISSI

Φωτό αρχείου: EUROKINISSI

Η ίδια σε μία ομιλία της για την ποίηση θα ορίσει το ποίημα ως εξής:  «Βαδίζεις σε μιαν έρημο. Ακούς ένα πουλί να κελαηδάει. Όσο κι αν είναι απίθανο να εκκρεμεί ένα πουλί μέσα στην έρημο, ωστόσο εσύ είσαι υποχρεωμένος να του φτιάξεις ένα δέντρο. Αυτό είναι το ποίημα».

Με αφορμή τα δύο χρόνια από τον θάνατό της η Βίκυ Σταυροπούλου δημοσίευσε στην σελίδα της στο Instagram στην οποία την βλέπουμε μεταξύ άλλων με την ποιήτρια, αλλά και με την κόρη της πρώτης Δανάη Μπάρκα, η οποία με την σειρά της έκανε repost την ανάρτηση στα stories της στο Instagram.

Photo: Instagram

«Δύσκολη μέρα.. Κρατάω αιχμάλωτο ενθύμιο στην καρδιά μου, την όμορφη στιγμή της φωτογραφίας , λίγους μήνες πριν μας αφήσει..λίγους μήνες πριν διαπραχθεί.. "Το αποτρόπαιο ύστατο έγκλημα της απουσίας"»? ήταν τα λόγια με τα οποία συνόδευσε την ανάρτησή της η αγαπημένη ηθοποιός.

Την «μεγάλη» Κική Δημουλά δεν ξεχνά όμως και η Μαριάννα Β Βαρδινογιάννη, η οποία επίσης μοιράστηκε στο Instagram ένα τρυφερό στιγμιότυπο στο οποίο την βλέπουμε να κρατά αγκαλιά την ποιήτρια.

Φωτό: Instagram

«Σήμερα κλείνουν δυο χρόνια που η αγαπημένη μας Κική έφυγε από κοντά μας. Δυο χρόνια μετά και η απουσία της είναι πιο εκκωφαντική από ποτέ. Ο θησαυρός των γραπτών της ανεκτίμητος, αλλά πάντα θα μου λείπει το βλέμμα της και η ζεστασιά της φωνής της στις πολύωρες συζητήσεις μας.

"Από τότε που σε γνώρισα, έγινε πιο φιλική απενάντί μου η ελπίδα, συγχωρώντας μου ότι έχω στενές σχέσεις με τον εχθρό της, την απελπισία" μου έγραφε σε ένα από τα γράμματα της τα οποία κρατώ σαν πολύτιμο θησαυρό, ενθύμιο μιας σπάνιας φιλίας και ενός μοναδικού Ανθρώπου» αναφέρει στο post της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ