Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Θες προαγωγή στη δουλειά; Τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου

Τι μπορείς να κάνεις;

Και ποιος δεν θέλει να πάρει μια προαγωγή στη δουλειά του; Είναι η ηθική και οικονομική επιβράβευση των κόπων του. Δεν είναι όμως, πάντα τόσο εφικτό να συμβεί γρήγορα.

Τι μπορείς να κάνεις για να προβάλεις και να βοηθήσεις τον εαυτό σου να πάρει την πολυπόθητη προαγωγή;

1. Κάνε τη δουλειά του προϊσταμένου πιο εύκολη.

Ο προϊστάμενός σου έχει πάντοτε πολλά στο μυαλό του. Σίγουρα η θέση του έχει πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις. Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να του κάνεις τη δουλειά του πιο εύκολη. Αυτό θα σε κάνει στα μάτια του αξιόπιστη και ικανή. Ενισχύει την παρουσία σου ως ομαδική παίκτρια και φανερώνει ότι έχεις επενδύσει στην ευρύτερη εικόνα σου.

Προσπάθησε να καλύψεις τις ευθύνες του όσο είναι εκτός γραφείου και να αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες, που ξέρεις ότι θα τον διευκολύνουν. Έτσι, δείχνεις ότι μπορεί να σε “αφήσει στο πόδι του” και πως δεν επαναπαύεσαι στα καθήκοντά σου και πως κυνηγάς το κάτι παραπάνω.

2. Επένδυσε στις επικοινωνιακές σου δεξιότητες.

Η προαγωγή σημαίνει συνήθως την ανάληψη ηγετικού ρόλου σε κάποιον τομέα. Για όσους περισσότερους ανθρώπους είσαι υπεύθυνη, τόσο πιο σημαντικές θα πρέπει να είναι κι οι επικοινωνιακές σου δεξιότητες.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο, να μάθεις πώς να επικοινωνείς με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Η επένδυση σε αυτές τις σχέσεις με τους συναδέλφους, θα κάνει πιο ομαλή τη μετάβαση σε μια πιο υπεύθυνη θέση.

Μη ξεχνάς πως οι άνθρωποι που θα αποφασίσουν ποιός θα πάρει προαγωγή και ποιος όχι, θα συνυπολογίσουν την ικανότητά σου ή μη, στην επικοινωνία. Δε θες να χάσεις μια καλύτερη θέση για έναν τέτοιο λόγο.

3. Ρώτησε πώς μπορείς να βελτιωθείς.

Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ρώτησε τους ανώτερούς σου πώς μπορείς να γίνεις καλύτερη, ζήτησε να σου επισημάνουν τις αδυναμίες σου και μη ντραπείς να τους πεις ότι θέλεις να εξελιχθείς, γιατί θέλεις να αναρριχηθείς στην ιεραρχία.

Αφιέρωσε χρόνο για να αναπτύξεις νέες δεξιότητες και δέξου την εποικοδομητική κριτική. Έτσι, θα δείξεις ότι είσαι έτοιμη για το επόμενο στάδιο.

4. Φέρε έσοδα και παραγωγικότητα.

Κάθε εργοδότης στο τέλος της ημέρας νοιάζεται για το τελικό αποτέλεσμα. Εάν μπορείς να αποφέρεις έσοδα ή να εξοικονομήσεις χρήματα ή να αυξήσεις την παραγωγή, θα θεωρηθείς πολύτιμο μέρος της εταιρείας, σύμφωνα με την Μαρία Μαρκουλιδάκη και το tsemperlidou.gr.

Αυτό θα σε φέρει σε μια ισχυρή θέση να υποστηρίξεις ότι βάσει αποτελεσμάτων αξίζεις μια προαγωγή, η οποία φυσικά θα συνοδεύεται με την ανάλογη αύξηση των αποδοχών.

5. Δώσε προσοχή σε άλλους που έχουν πάρει προαγωγή.

Έχει προαχθεί κάποιος άλλος πρόσφατα; Μπορείς να τον ρωτήσεις πώς τα κατάφερε κι αν έχει να σου δώσει συμβουλές. Μάθε επίσης, αν ανέλαβε πρόσθετες ευθύνες με την πάροδο του χρόνου.  Πώς χειρίστηκε καταστάσεις και δυσκολίες; Ποιά ήταν η σχέση του με τους προϊσταμένους και τους υπόλοιπους συναδέλφους;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ