Με vegan φούστα η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας - πράσινη, δερμάτινη, φτιαγμένη από κάκτο (φωτό)

Ένα vegan δέρμα που εμφανίστηκε το 2020 στη φθινοπωρινή συλλογή της Natan

 

Η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας φόρεσε μια πράσινη δερμάτινη φούστα την περασμένη Τετάρτη στο Άμστερνταμ, η οποία βρισκόταν ήδη στην βασιλική της ντουλάπα και η οποία έχει μια ιδιαιτερότητα, αφού είναι φτιαγμένη από κάκτο.

Ειδικότερα στις 16 Φεβρουαρίου η σύζυγος του βασιλιά Γουλιέμου Αλέξανδρου, έδωσε ομιλία στα κεντρικά γραφεία της ABN AMRO (ολλανδικής εμπορικής και επενδυτικής τράπεζας), με αφορμή την παρουσίαση έκθεσης για τη σημασία της περιεκτικότητας στον τραπεζικό τομέα.

ANP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη συνέχεια συμμετείχε με συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς της εκδήλωσης και με εκπροσώπους άλλων τραπεζών. Ακόμα παρενέβη στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη χρηματοδότηση χωρίς αποκλεισμούς για την ανάπτυξη.

Κατά την άφιξή της η royal φορούσε ένα navy παλτό, μια μπλούζα με γεωμετρικά σχήματα σε μπλε, πράσινους και μπορνό τόνους και την δερμάτινη φούστα της.

Ένα vegan δέρμα που εμφανίστηκε το 2020 στη φθινοπωρινή συλλογή της Natan

Όπως αναφέρει η Paris Match η φούστα από το διάσημο brand Natan, σύμφωνα με την Ολλανδή δημοσιογράφο Josine Droogendijk, είναι φτιαγμένη από δέρμα κάκτου, μια εναλλακτική στο δέρμα που προέρχεται από ζώα.

Ο βελγικός οίκος μόδας - που αγαπά επίσης η βασίλισσα Ματθίλδη - ξεκίνησε να δημιουργεί ρούχα με αυτό το βιώσιμο υλικό για τη συλλογή ραπτικής του φθινοπώρου 2020.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, αυτό το vegan δέρμα είναι φτιαγμένο από φύλλα κάκτου nopal , που καλλιεργείται στο Μεξικό, με σεβασμό στη βιολογική γεωργία. Επίσης, κόβονται και χρησιμοποιούνται μόνο ώριμα φύλλα, για να μην καταστραφεί το φυτό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ