Euroferry Olympia: Στο λιμάνι της Κέρκυρας ο 21χρονος που βγήκε ζωντανός από το φλεγόμενο πλοίο (φωτό & βίντεο)

Στο πρόσωπό του φαινόταν ανακούφιση κι ευγνωμοσύνη

Ο 21χρονος Λευκορώσος, ένας από τους 11 αγνοούμενος, που εντοπίστηκε σήμερα ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου Euroferry Olympia και απεγκλωβίστηκε, ανανεώνοντας τις ελπίδες ότι θα βρεθούν και άλλοι επιβάτες ζωντανοί, έφθασε με ταχύπλοο του Λιμενικού στην Κέρκυρα και μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Η πρώτη λέξη του 21χρονου όταν διασώθηκε ήταν «Ζω;» Φτάνοντας στο λιμάνι δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις αλλά το χαμόγελο του ήταν αρκετό! Το όνομα του ήταν στη λίστα των αγνοουμένων.

Photo: corfutvnews.gr

Photo: corfutvnews.gr

Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Σόνια Φίλη, ο 21χρονος Λευκορώσος είναι σε κατάσταση σοκ, αφυδατωμένος και ταλαιπωρημένος, αλλά υγιής ενώ κατέβηκε μόνος του από το σκάφος που τον μετέφερε στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Είμαι ζωντανός, ζω ήταν τα πρώτα λόγια του στους διασώστες. Όταν ρωτήθηκε για άλλους επιβάτες είπε ότι άκουγε κι άλλες φωνές ενώ, σύμφωνα με τις ίδεες πληροφορίες, ήταν χαμογελαστός και στο πρόσωπό του φαινόταν ανακούφιση κι ευγνωμοσύνη.

EUROKINISSI

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο Κώστας Στάμου, υπήρξε ενημέρωση από το λιμεναρχείο ότι βρέθηκε ζωντανό άτομο κοντά στη γέφυρα ή την πρύμνη του πλοίου κι ότι ήταν σε πλήρη επικοινωνία μαζί του οι άνδρες του λιμενικού για να τον καθοδηγήσουν να πάει σε ασφαλές σημείο και από εκεί να μπορέσουν να τον μεταφέρουν στην ακτή.

 

 

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Αλεξίου μιλώντας στην εκπομπή «Με Νέα Ματιά» της ΕΡΤ, ανέφερε ότι υπάρχει αισιοδοξία και για άλλους επιζώντες.

«Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κατάφερε υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες να βγει στο κατάστρωμα και να ειδοποιήσει τα στελέχη του λιμενικού και της πυροσβεστικής που ήταν σε πλοία ώστε να μπορέσει να διασωθεί μας δίνει ελπίδες ότι μπορεί κι άλλοι από τους αγνοούμενους να είναι εκεί πέρα». 

Πληροφορίες πως υπάρχουν κι άλλοι επιζώντες μέσα στο πλοίο

Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο 21χρονος Λευκορώσος μίλησε με μία γυναίκα στα ρώσικα και της αποκάλυψε πως από χθες το βράδυ άκουγε τέσσερις ή πέντε φωνές μέσα στο πλοίο.

Στη συνέχεια αναμένονται να επικοινωνήσουν μαζί του άνδρες του Λιμενικού με μεταφραστή ώστε να βοηθήσουν στον εντοπισμό των αγνοούμενων, αναφέρει το MEGA.

Με την ελπίδα και για άλλους επιζώντες οι συγγενείς των αγνοουμένων

Με δάκρυα στα μάτια και τις ελπίδες τους να "ζωντανεύουν" μετά τη είδηση ότι διασώθηκε ένας από τους αγνοούμενους, βρέθηκαν και σήμερα στο λιμάνι της Κέρκυρας, συγγενείς των Ελλήνων αγνοουμένων που επέβαιναν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο "Euroferry Olympia".

«Είναι ζωντανός σας το λέω. Είναι ζωντανός. Κάντε ό,τι μπορείτε. Σας παρακαλώ. Δεν θα μπορέσουν να ζήσουν περισσότερο...» είναι η κραυγή αγωνίας της συζύγου του αγνοούμενου Έλληνα οδηγού νταλίκας, Βάνας Μπεκιάρη.

«Το πλοίο μπορεί να έχει ακόμη κομμάτια ασφαλή για ανθρώπους. Όπως είδαμε ένας από αυτούς βγήκε και η ελπίδα συνεχίζεται. Η αναζήτηση συνεχίζεται όσο αυτό το επιτρέπει το πλοίο καθώς σε κάποια σημεία είναι αδύνατη η πρόσβαση εκεί. Όμως τα καταστρώματα του πλοίου είναι πολλά. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει και άλλη έκβαση.

Ο διασωθείς βγήκε στο κατάστρωμα του πλοίου και κατέβηκε από μία σκάλα στα συνεργεία διάσωσης. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή κάθε ώρα που περνά αλλάζει τα δεδομένα πάνω στο πλοίο, εξαρτάται από την εξέλιξη της φωτιάς. Από ό,τι ακούσαμε ο διασωθείς είπε ότι άκουσε φωνές και από άλλους ανθρώπους. Ας ελπίσουμε, δήλωσε,  ο υπεύθυνος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος της Κέρκυρας, Ανδρέας Κορίκης.

Aποβιβάσθηκαν στο Πρίντεζι 48 διασωθέντες από την πυρκαγιά στο πλοίο «Euroferry Οlympia»

Έφτασαν νωρίς σήμερα το πρωί, στο λιμάνι του Πρίντεζι, 48 διασωθέντες από το ναυάγιο του Euroferry Οlympia, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.  Τους μετέφερε στην Ιταλία, το πλοίο Florencia, το οποίο ανήκει, επίσης, στην εταιρία Grimaldi. Σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, πρόκειται για Ιταλούς, Πολωνούς, Βούλγαρους και Ουκρανούς επιβάτες.

Όλοι τους, υπογράμμισαν ότι η παροχή βοήθειας ήταν άμεση και αποτελεσματική, και ότι «το σημαντικότερο, αυτή την στιγμή, είναι το ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτή την δοκιμασία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ