Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί: «Ο κορωνοϊός τελειώνει, αλλά θα έρθει νέα πανδημία - πρέπει να προετοιμαστούμε» (βίντεο)

Το κόστος δεν θα είναι τόσο μεγάλο την επόμενη φορά

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε την Παρασκευή ότι οι κίνδυνοι σοβαρής νόσου από τον Covid-19 έχουν «μειωθεί δραματικά», αλλά μια άλλη πανδημία είναι απολύτως βέβαιη.

Ειδικότερα μιλώντας στον Hadley Gamble του CNBC, στο ετήσιο Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου της Γερμανίας, ο συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, είπε ότι μια πιθανή νέα πανδημία πιθανότατα θα προέρχεται από ένα διαφορετικό παθογόνο από αυτό της οικογένειας του κορωνοϊού.

Αλλά πρόσθεσε ότι η πρόοδος στην ιατρική τεχνολογία θα πρέπει να βοηθήσει τον κόσμο να κάνει καλύτερη δουλειά για την καταπολέμησή της — εάν γίνουν επενδύσεις τώρα.

«Θα έχουμε άλλη μία πανδημία. Θα είναι ένα διαφορετικό παθογόνο την επόμενη φορά» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με το  CNBC.

Δύο χρόνια μετά την πανδημία του κορωνοϊού, ο Γκέιτς είπε ότι τα χειρότερα αποτελέσματα έχουν εξασθενίσει καθώς τεράστια τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν αποκτήσει κάποιο επίπεδο ανοσίας. Η σοβαρότητά του έχει επίσης μειωθεί με την πιο πρόσφατη παραλλαγή Όμικρον.

Ωστόσο, ο Γκέιτς είπε ότι σε πολλά μέρη αυτό οφειλόταν στον ίδιο τον ιό, ο οποίος δημιουργεί ένα επίπεδο ανοσίας και «έκανε καλύτερα τη δουλειά του στο να προσεγγίσει τον παγκόσμιο πληθυσμό από ό,τι με τα εμβόλια».

«Η πιθανότητα σοβαρής νόσησης, που κυρίως σχετίζεται με τη μεγάλη ηλικία και την παχυσαρκία ή τον διαβήτη - μειώνεται δραματικά τώρα, λόγω της έκθεσης στη λοίμωξη» πρόσθεσε.

Ο Γκέιτς είπε ότι ήταν ήδη «πολύ αργά» για να επιτευχθεί ο στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να εμβολιάσει το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι τα μέσα του 2022. Επί του παρόντος, το 61,9% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον Covid-19.

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα στο μέλλον για την ανάπτυξη και τη διανομή εμβολίων, καλώντας τις κυβερνήσεις να επενδύσουν τώρα.

«Την επόμενη φορά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε αντί για δύο χρόνια, σε έξι μήνες», είπε ο Γκέιτς, προσθέτοντας ότι τυποποιημένες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας αγγελιοφόρου RNA (mRNA), θα το καταστήσουν δυνατό.

«Το κόστος της προετοιμασίας για την επόμενη πανδημία δεν είναι τόσο μεγάλο. Δεν είναι σαν την κλιματική αλλαγή. Αν είμαστε λογικοί, ναι, την επόμενη φορά θα το προλάβουμε νωρίς».

Ο μεγιστάνας μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, συνεργάστηκε με το Wellcome Trust του Ηνωμένου Βασιλείου για να δωρίσει 300 εκατομμύρια δολάρια στον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας για Επιδημίες, που βοήθησε στη διαμόρφωση του προγράμματος Covax για την παράδοση εμβολίων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Το CEPI στοχεύει να συγκεντρώσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου σε μόλις 100 ημέρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit

 

2nd family summit