Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη εύχεται καλό Σαββατοκύριακο - από την υπέροχη Σύρο, με φόντο μια ανθισμένη αμυγδαλιά (φωτό)

«Ούτε τη τίναξα ,ούτε την έκοψα ,απλά τη θαύμασα»

Η Άλκηστις Πρωτοψάτη, από την πανέμορφη Σύρο, εύχεται καλό Σαββατοκύριακο, δημοσιεύοντας στην σελίδα της στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία την βλέπουμε να ποζάρει μποστά από μια ανθισμένη αμυγδαλιά.

«Ούτε τη τίναξα ,ούτε την έκοψα ,απλά τη θαύμασα …την ανθισμένη αμυγδαλιά. Καλό Σαββατοκύριακο φίλοι μου …» γράψει στην ανάρτησή της η αγαπημένη ερμηνεύτρια.

 

 

Η αγάπη της Πρωτοψάτη για την Σύρο είναι γνωστή και η ίδια διατηρεί σπίτι στο νησί, το οποίο και επισκέπτεται με κάθε ευκαιρία. 

Πριν λίγες ημέρες η ίδια δημοσίευσε μια φωτογραφία με την πανσέληνο του χιονιού, από το λόφο της «Αληθινής», συνοδεύοντας την ανάρτησή του με τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου:

 

 

«Ψηλά στη Σύρο στην «Αληθινή» με θέα που σε συγκινεί …. και « μόνο μια στιγμή αν βαθειά τη συλλάβεις γεμίζεις αιώνες».

Η Αμυγδαλιά είναι το πρώτο δέντρο που ανθίζει το νέο έτος. Συνήθως ανθίζει τον Ιανουάριο. Από το πότε ανθίζουν οι αμυγδαλιές μπορούν και βλέπουν οι αγρότες μας αν μια χρονιά θα είναι πρώιμη η θα είναι όψιμη, σύμφωνα με το fytokomia.gr.

Όταν κάνει κρύο τον  Ιανουαρίου ανθίζουν στα μέσα Φεβρουαρίου. Όταν αργούν να ανθίσουν ευνοούνται από τις ήπιες καιρικές συνθήκες και δείνουν περισσότερο νέκταρ και γύρη. Το ίδιο θα συμβεί και με όλες τις ανθοφορίες που θα ακολουθήσουν. Όταν αργούν να ανθίσουν οι αμυγδαλιές σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί και με όλες τις ανθοφορίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ