Αποκλειστικό: Οι Hellenides μόλις «γεννήθηκαν»! - Το πρώτο ολιστικό networking για πιο δυνατές γυναίκες στη ζωή & στη δουλειά

Υποστηρίζουν τις γυναίκες να αναπτύξουν την καριέρα τους

Δημιουργήθηκε από γυναίκες, για γυναίκες. Οι Hellenides υποστηρίζουν τις γυναίκες να αναπτύξουν την καριέρα τους, και μπορούν έτσι να έχουν πρόσβαση σε ένα μοναδικό περιεχόμενο με μαθήματα, online & offline events & ευκαιρίες για networking.

Είτε κάνεις την δουλειά των ονείρων σου, είτε χτίζεις κάτι, είτε δεν έχεις αποφασίσει ακόμα, οι Hellenides οραματίζονται να σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς και να λάμψεις.

Από τους Fortune Global 500, μόνο 13 από αυτούς είναι γυναίκες CEOs. Πέρσι, μόνο το 20% των Διοικητικών Συμβουλίων παγκοσμίως ήταν γυναίκες. Θα χρειαστούν 216 χρόνια για να
κλείσουμε το μισθολογικό χάσμα. Και η πανδημία έχει, και συνεχίζει να έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στην γυναικεία εργασία, μάλιστα με μια πρόσφατη έρευνα του UN Women, να
δείχνει ότι η διαδικασία για την ισότητα θα καθυστερήσει μια ολόκληρη γενιά.

Τα στατιστικά δεν είναι υπερ των γυναικών..  Αυτά τα νούμερα δεν είναι καλά. Και οι Hellenides θέλουν να το αλλάξουν.

Οι Hellenides ιδρύθηκαν από την Στέλλα Σαμαρτζή και την Στέφη Βασιλοπούλου καιπροσφέρουν μια πλατφόρμα έμπνευσης που βοηθάει τις φιλόδοξες Hellenides να συνδεθούν με άλλες αντίστοιχες γυναίκες, να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να ενδυναμώσουν την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Μαθήματα από marketing, διαπραγματεύσεις και πως να ξεκινήσεις κάτι δικό σου μέχρι mindfulness & αυτοπεποίθηση. Μια κοινότητα που μπορείς να μοιραστείς ιδέες & εμπειρίες, να βρεις έμπνευση και να ψάξεις καθοδήγηση.

Οι Hellenides είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Στέλλας Σαμαρτζή, Corporate Wellness Consultant, και της Στέφη Βασιλοπούλου, Επιχειρηματία. Η Στέλλα συμβουλεύειεταιρείες και  εργαζόμενους για την Ευεξία, την πρόληψη του burnout και την ισορροπία μεταξύ σώμα-πνεύμα-νου, ενώ η Στέφη έχει ιδρύσει καινοτόμες εταιρείες, έχοντας παράλληλα συμβουλέψει περισσότερες από 380 εταιρείες σαν Advisor και επενδύσει σε startups σαν Angel Investor.

Το όραμα πίσω από τις Hellenides είναι «να βοηθήσουμε τις γυναίκες να χτίζουν τα δίκτυά τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να χτίσουν εμπιστοσύνη, επιμονή &  ανθεκτικότητα για να μπορούν να δημιουργούν καλές συγκυρίες και να διεκδικούν ό,τι επιθυμούν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο».

Οι Hellenides ήρθαν για να προσφέρουν όλα τα εργαλεία τα οποία κάθε γυναίκα μπορεί ναεφαρμόσει στην ζωή της. Υποστηρίζουν οργανισμούς και ιδρύματα που έχουν ανάγκη, προσφέροντας μάλιστα ένα ποσό από την συνδρομή κάθε μέλους, για να βοηθήσουν συγκεκριμένους οργανισμούς.

Το δίκτυο Hellenides προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στα μέλη του με διοργανώσεις, γευστικές απολαύσεις και στιγμές πραγματικής σύνδεσης μέσα από πολλές δράσεις.

Οι καριέρα των γυναικών επηρεάστηκε πολύ άσχημα από την πανδημία. Όλοι χρειαζόμαστε δίκτυα.

Τα καλύτερα πράγματα που γίνονται είναι λόγω των ανθρώπων που γνωρίζουμε. Οι γυναίκες χρειάζεται να κάνουν upskill, να κάνουν reskill, να μάθουν να κάνουν παρουσιάσεις, διαπραγματεύσεις. Πολλές γυναίκες θέλουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους λόγω της πανδημίας, Όλες αισθάνθηκαν την ανάγκη προσωπικής ευθύνης και ιδιοκτησίας.

Είχαμε χρόνο να σκεφτούμε, ποια είμαι, τί κάνω, πως θέλω να δουλέψω, τι θέλω να πρεσβεύω, πως θέλω να προσφέρω, πως θέλω να κάνω την διαφορά. Και αυτά τα στοιχεία της επιχειρηματικότητας, δεν αφορούν μόνο την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, αλλά την νοοτροπία τηςεπιχειρηματικότητας, ακόμα και μέσα σε μεγάλες εταιρείες. Και αυτό είναι πολύ δυνατό.

Ήταν μια κρίση στην εργασία, και αυτή η κρίση κάποιες γυναίκες την βίωσαν και εθελοντικά και μη. Είναι σημαντικό οι εταιρείες να δουν πως θα κάνουν upskilling, πως θα συμπεριφερθούν,
πως θα κρατήσουν, το γυναικείο ταλέντο.

Θέλουμε οι εταιρείες να υποστηρίζουν τις εργαζόμενες να χτίζουν το δίκτυό τους, να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και να καλλιεργούν τις δεξιότητές τους.

Είναι πολύ σημαντική στιγμή για τις εταιρείες, μεγάλες και μικρές, να σκεφτούν τις γυναίκες με έναν διαφορετικό τρόπο. Αλλά είναι πολύ σοβαρό η πανδημία να μην κρατήσει τις γυναίκες
πίσω.

Οι εταιρείες πρέπει να προσλαμβάνουν women, να ακούν τις γυναίκες, και να σιγουρέουν ότι οι γυναίκες έχουν δίκτυο που τους επιτρέπει να «αναδειχθούν» και να χτίζουν την αυτοπεποίθηση και την ψυχική ανθεκτικότητά τους. Και αυτά τα προσφέρει η πλατφόρμα μας.

Η καριέρα των γυναικών δεν είναι γραμμική. Αν μπορούμε να το αποδεχτούμε σαν γυναίκες, και αν μπορούν και οι εταιρείες να το καταλάβουν για τις εργαζόμενές τους, για παράδειγμα όταν κάνουν παιδιά, βλέπουμε αυτήν την αλλαγή. Αλλά αυτή είναι και η στιγμή που είναι πιο πιθανό να ξεκινήσεις μια επιχείρηση.

Αυτή είναι η στιγμή όταν νιώθεις ότι θέλεις να κάνεις κάτι για εσένα, θέλεις να έχεις την κυριότητα, σκέφτεσαι τι πρεσβεύεις, ποια είσαι, ερωτήσεις οι οποίες αναδείχθηκαν στην διάρκεια της πανδημίας και έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή μας.

Αλλάακόμα και οι επενδύσεις που γίνονται σε γυναίκες επιχειρηματίες έχουν μειωθεί μετά την πανδημία. Τα πράγματα είναι χειρότερα στα Venture Capitals. Οι γυναίκες δεν είναι στα
τραπέζια.

Οπότε και το μήνυμά μας σε άντρες που είναι σε funds ή είναι angel investors είναι υποστηρίξτε τις γυναίκες. Οι εταιρείες που ηγούνται από γυναίκες φέρνουν καλύτερες αποδόσεις κεφαλαίων, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες.

Η Στέλλα και η Στέφη πιστεύουν ότι “θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες να ηγούνται σε επιχειρήσεις, και να μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν και επαγγελματικά και προσωπικά.

Οι γυναίκες πρέπει να φτιάχνουν καλύτερο δίκτυο γνωριμιών, να βελτιώνουν τις ικανότητές τους και συγχρόνως να βρίσκουν τρόπους να διαχειρίζονται τις προκλήσεις σχετικά με την αυτοπεποίθηση, την επιμονή και την ψυχική ανθεκτικότητα.”

Μάθε περισσότερα για τις Hellenides εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ