Ανακοίνωση του Λιμενικού: Aγνοούνται 11 άνθρωποι στο φλεγόμενο πλοίο - Στις έρευνες & ομάδα υποβρυχίων αποστολών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων που εξακολουθούν να βρίσκονται στο φλεγόμενο πλοίο - Τρεις Έλληνες μεταξύ των 11 αγνοουμένων...

Νέα ενημέρωση για τη φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia ανοιχτά της Κέρκυρας και την επιχείρηση διάσωσης εξέδωσε το Λιμενικό.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Κατέπλευσαν στον λιμένα ν. Κέρκυρας, το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ., τα οποία αποβίβασαν με ασφάλεια τους διασωθέντες του Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROFERRY OLYMPIA'' σημαίας Ιταλίας.

Πραγματοποιήθηκε πλήρης καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του εν λόγω πλοίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.

Δείτε επίσης: Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Συγκλονιστικές στιγμές από τη διάσωση επιβατών - Aγωνία για τους 14 αγνοούμενους, ανάμεσά τους 4 Έλληνες (φωτό - βίντεο)

Επίσης, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο (02) αλλοδαπών επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται εντός του πλοίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση εντοπισμού έντεκα (11) αγνοουμένων επιβατών, στους οποίους σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περιλαμβάνονται τρεις (03) Έλληνες υπήκοοι.

Σημειώνεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τρία (03) ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Στο σημείο επίσης μεταβαίνει Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης. Κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό θα γνωστοποιείται άμεσα με νεότερες ανακοινώσεις.

Και μονάδα της ΕΜΑΚ στο πλοίο

Στο φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα πηγαίνουν και διασώστες της ΕΜΑΚ.

Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ θα βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης για τους δύο εγκλωβισμένους οδηγούς, που μόνοι τους ενημέρωσαν τις αρχές ότι έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ. Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι τους έχουν δοθεί οδηγίες να ανέβουν σε υψηλότερα καταστρώματα για να απομακρυνθούν με ελικόπτερο.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΡΤ, οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν του δύο άνδρες, έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο από αέρος, θα προσεγγίσουν με ελικόπτερο και θα προσπαθήσουν να τους απεγκλωβίσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ