Πυρκαγιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Εγκλωβισμένοι δύο άνθρωποι στο γκαράζ του πλοίου που φλέγεται - Έκκληση για βοήθεια από οδηγό (φωτό - βίντεο)

Πληροφορίες για 10 αγνοούμενους συνολικά...

Ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες για 10 αγνοούμενους από τη φωτιά που ξέσπασε στο  επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia σήμερα τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας οδηγός που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο γκαράζ του πλοίου επικοινώνησε με τις Αρχές και ζήτησε βοήθεια, λέγοντας πως βλέπει στον χώρο ακόμα ένα άτομο. Μάλιστα, είπε πως στο γκαράζ βρίσκεται ακόμα ένα άτομο, εγκλωβισμένο.

Δείτε επίσης: Πυρκαγιά στο πλοίο: Πληροφορίες για 10 αγνοούμενους - Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των επιβατών (φωτό - βίντεο)

 

 

Ηδη είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης. Σημειώνεται πως πληροφορίες κάνουν λόγο για 10-11 αγνοούμενους, ενώ οι Αρχές τονίζουν πως αναμένουν την άφιξη όλων των διασωθέντων στην Κέρκυρα ώστε να γίνει η επίσημη καταμέτρηση.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς 21 είναι Έλληνες 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.

Επίσης, βρίσκονται αρκετοί, Βούλγαροι, Τούρκοι και Αλβανοί, στην πλειονότητά τους οδηγοί.

Προς το παρόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων που μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα όπου θα πραγματοποιηθεί και η καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβατών. Εκεί αναμένεται να υπάρξει μία πρώτη εικόνα σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν διασωθεί από το φλεγόμενο πλοίο ώστε να φανεί εάν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο "EUROFERRY OLYMPIA" επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη, έχουν αποβιβαστεί έως αυτή τη στιγμή 278 επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα.

 

 

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου EUROFERRY OLYMPIA, στο οποίο τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε το πρωί ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός.

Δεν υπάρχουν προβλήματα διαρροής καυσίμων στη θάλασσα, λέει η εταιρία Grimaldi

Η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi Lines, έκανε γνωστό ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα που να αφορούν διαρροή καυσίμων στην θάλασσα, από το πλοίο της στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά στα ανοικτά της Κέρκυρας, και ότι δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί η συνολική σταθερότητα του σκάφους.

Φωτό από startmediacorfu

Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση έρευνας διάσωσης επιβατών και πληρώματος

Με τη φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ, η οποία μετέβη άμεσα στην περιοχή "και έχει αναλάβει καθήκοντα «On Scene Commander» (OSC)" καθώς και με τρία ελικόπτερα (1 S-70, 1 Super Puma και 1 AB - 205) συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου σημαίας Ιταλίας EUROFERRY OLYMPIA, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ενώ έπλεε 11 ναυτικά μίλια βόρεια της Κέρκυρας, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

 

 

Στην ανακοινωση προστίθεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ενημερώθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ για την εξέλιξη της επιχείρησης και ότι το ΕΘΚΕΠΙΧ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) για την άμεση παροχή επιπλέον συνδρομής στην επιχείρηση, εφόσον απαιτηθεί.

Το χρονικό της πυρκαγιάς στο πλοίο

Στις 04:30 τα ξημερώματα συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό, μετά την ενημέρωση που έλαβε για φωτιά σε επιβατηγό πλοίο με 290 επιβαίνοντες, έξω από την Ηγουμενίτσα.

Το επιβατηγό πλοίο Euroferry Olympia έπιασε φωτιά λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής και χρειάστηκε επιβάτες και πλήρωμα να το εγκαταλείψουν

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ