Octopus hair: Αυτό είναι το πιο trendy κούρεμα για το 2022 - Δείτε αν ταιριάζει στο πρόσωπό σας (φωτό)

Μακριά μαλλιά χταπόδι με ελαφρύ φιλάρισμα... αυτό είναι το trend! 

 

Ένα από τα κορυφαία hair trends για τη χρονιά, που έχει κάνει πάταγο σε Instagram, Tik Tok και Pinterest, είναι αναμφίβολα το octopus! Μετά το wolf hair και το mullet, το στυλάτο αυτό κούρεμα έρχεται να μας χαρίσει την ανανέωση που χρειαζόμαστε.

Και μπορεί με το πρώτο άκουσμα να σε παραξενεύσει, αλλά μόλις δεις μερικά παραδείγματα, όπως αυτό της Rachel (Jennifer Aniston) από «Τα Φιλαράκια», τότε θα καταλάβεις πως πρόκειται για ένα όμορφο κούρεμα με πολλές παραλλαγές σε μήκος και στυλ.

Η Jennifer Aniston ως Rachel από «Τα Φιλαράκια»
Η Jennifer Aniston ως Rachel από «Τα Φιλαράκια»

Τι είναι όμως τα octopus hair;

Πρόκειται για έντονα φιλαριστά μαλλιά σε όλο τους το μήκος, τα οποία θυμίζουν το wolf cut, αλλά και το mullet. Οι ρίζες του βρίσκονται στην Ιαπωνία, αλλά σιγά σιγά κατέκτησε όλον τον κόσμο. Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι το παιδί του shag (φιλαριστά) με το mullet.

Μακριά octopus hair
Μακριά octopus hair – Photo by @aprilchristinataylor

Πιο συγκεκριμένα διαθέτει όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού, όπου τα μαλλιά ακολουθούν το σχήμα του προσώπου κι έτσι θυμίζουν το κεφάλι του χταποδιού, ενώ είναι αρκετά πιο αραιωμένο στο κάτω μέρος παρομοιάζοντας το σχήμα που έχουν τα πλοκάμια του.

Αυτό σημαίνει πως μπορείς να διατηρήσεις το μήκος των μαλλιών σου, απλά αφαιρώντας όγκο από τις άκρες τους.

Επομένως, με το octopus haircut θα έχεις μεγάλη ποικιλία σε layers από την κορυφή ως τις άκρες, κάτι το οποίο δεν περιορίζει το μήκος που θα επιλέξεις να έχουν τα μαλλιά σου. Δείχνει το ίδιο εκπληκτικό τόσο σε μεσαίο μήκος, όσο και σε πιο μακρύ!

Octopus hair σε κοντά μαλλιά
Octopus hair σε κοντά μαλλιά – Photo by @hirohair

Σε ποιες γυναίκες ταιριάζει το κούρεμα χταπόδι;

Χάρη στην ποικιλία που προσφέρει στο μήκος και το φιλάρισμα, το κούρεμα octopus hair ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Είναι ιδανικό για ίσια ή ελαφρώς σπαστά μαλλιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και στα σγουρά δεν μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Πριν και μετά το κούρεμα σε Octopus hair
Πριν και μετά το κούρεμα σε Octopus hair – Photo by @thatemelyadoeshair

Επίσης, συνδυάζεται εκπληκτικά με αφέλειες ή πλάγιες φράντζες, καθώς και χωρίστρα στη μέση ή το πλάι. Κι αν θες να τονίσεις ακόμη περισσότερο αυτό το μοντέρνο κούρεμα, μπορείς να προσθέσεις μερικές ανταύγειες στα μαλλιά σου για να τα φωτίσεις και να ενισχύσεις ακόμη πιο πολύ το εφέ.

Όμορφη πρόταση για να απογειώσεις το κούρεμα χταπόδι είναι να ενώσεις τις αφέλειες ή τη φράντζα σου με το υπόλοιπο κούρεμα προσθέτοντας μύτες που πλαισιώνουν το πρόσωπο σου.

Πως να χτενίσεις τα octopus hair;

Octopus hair από πίσω
Octopus hair από πίσω – Photo by @purecountry93

Λόγω του φιλαρίσματος, το κούρεμα αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερο styling. Λίγο στέγνωμα με το πιστολάκι μπορεί να σου χαρίσει ένα τέλεια επιμελώς ατημέλητο αποτέλεσμα ιδανικό για κάθε περίσταση σύμφωνα με το bautetinkiriaki.

  • Μακριά μαλλιά χταπόδι με ελαφρύ φιλάρισμα
    Μακριά μαλλιά χταπόδι με ελαφρύ φιλάρισμα – Photo by @aprilchristinataylor
  • Octopus hair μεσαίου μήκους με ανάλαφρο χτένισμα
    Octopus hair μεσαίου μήκους με ανάλαφρο χτένισμα – Photo by @daniellemarcan
  • Επιμελώς ατημέλητα χτενισμένα octopus hair
    Επιμελώς ατημέλητα χτενισμένα octopus hair – Photo by @hair_labo_rush_official
  • Μαλλιά χταπόδι με γυρισμένες τις άκρες προς τα έξω
    Μαλλιά χταπόδι με γυρισμένες τις άκρες προς τα έξω – Photo by @rosserhairdressing
  • Μακριά octopus hair με πλάγιες φράντζες
    Μακριά octopus hair με πλάγιες φράντζες – Photo by @salonabove

Αν πάλι θες να το φορμάρεις λίγο καλύτερα, χρησιμοποίησε μια στρογγυλή βούρτσα και δώσε όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού γυρίζοντας τα μαλλιά προς τα μέσα και τόνισε τις άκρες τους με ένα γύρισμα προς τα έξω.

Η χρήση ενός leave in conditioner ή κάποιου προϊόντος κατά του φριζαρίσματος θα σε βοηθήσει ακόμη περισσότερο να πετύχεις το τέλειο look.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ