''Απατεώνας του Tinder'': Ο δικηγόρος του μιλάει πρώτη φορά σε Ελληνική εκπομπή - Ο εραστής του Netflix και τα εύπιστα κορίτσια του (βίντεο)

Εκτιμάται ότι κατάφερε να αποσπάσει 10 εκατομμύρια!

10 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται ότι κατάφερε να αποσπάσει συνολικά από τα θύματά του ο Simon Leviev, τα κατορθώματα του οποίου έγιναν σειρά στο Netflix με τίτλο «The Tinder Swindler» (ο Απατεώνας του Tinder).

Το Netflix κυκλοφόρησε ένα νέο ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος την περασμένη Τετάρτη σχετικά με έναν άνδρα που οι κινηματογραφιστές ισχυρίζονται ότι απάτησε δεκάδες θύματα, κυρίως γυναίκες, τις οποίες γνώρισε μέσω της διάσημης πλατφόρμας Tinder.

 

 

Το ντοκιμαντέρ και η σύλληψη στην Ελλάδα

Το νέο ντοκιμαντέρ, το οποίο γρήγορα έφτασε στα ύψη στις λίστες με τις περισσότερες προβολές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το washingtonpost.com συμπεριλήφθηκε στο πραγματικό ποινικό μητρώο του Shimon Hayut (το πραγματικό του όνομα) και τη μακρά ιστορία απάτης ανθρώπων - κυρίως γυναικών που αναζητούν αγάπη.

Το 2011, ο Hayut βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη στο Ισραήλ με τις κατηγορίες της κλοπής, της πλαστογραφίας και της απάτης, συμπεριλαμβανομένης της εξαπάτησης μιας οικογένειας στη χώρα αυτή ενώ δούλευε ως μπέιμπι σίτερ στο σπίτι τους, ανέφεραν οι Times of Israel.

Έφυγε από το Ισραήλ πριν καταδικαστεί. Επίσης, σύμφωνα με τον Erlend Ofte Arntsen, ένας από τους δημοσιογράφους που έχει καλύψει το θέμα με τον Hayut και ο οποίος εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ, είπε ότι ο  Shimon εξαπάτησε επίσης μια οικογένεια στη Νέα Υόρκη για 42.000 $ το 2008.

Ο Hayut εγκαταστάθηκε στη Φινλανδία. Το 2015, οι αρχές του απήγγειλαν κατηγορίες για εξαπάτηση τριών γυναικών και τον καταδίκασαν σε δύο χρόνια φυλάκιση. Το 2017, επέστρεψε στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει τις αρχές για τις εκκρεμείς κατηγορίες εκεί, αλλά τράπηκε ξανά σε φυγή. Το ντοκιμαντέρ του Netflix καλύπτει κυρίως τις σχέσεις του με τρεις γυναίκες μετά από αυτό το σημείο.

Τον Ιούλιο του 2019, ο Hayut συνελήφθη στην Ελλάδα (χάρη, όπως δείχνει το ντοκιμαντέρ, στη μικρή βοήθεια του θύματός του Ayleen Charlotte, της Interpol και της ισραηλινής αστυνομίας). Εκδόθηκε πίσω στο Ισραήλ και καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση για απάτη ενώ κλήθηκε επίσης να πληρώσει αποζημίωση άνω των 43.000 δολαρίων.

Αλλά έμεινε στη φυλακή μόνο πέντε μήνες, ανέφεραν οι Times of Israel. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ ο Hayut είναι πλέον ελεύθερος - αν και το πού βρίσκεται άγνωστο. Ωστόσο τα θύματά του - από τις ρομαντικές απάτες - συνεχίζουν να εξοφλούν τα χρέη που τους «άφησε».

Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος του άντρα που η ιστορία του έγινε ντοκιμαντέρ

Χθες ο δικηγόρος του, μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα. Να σημειώσουμε πως από την πρώτη στιγμή ο ίδιος δεν αποδέχεται το παραμικρό. Μάλιστα έχει στραφεί κατά των γυναικών που τον κατήγγειλαν και ζητάει να αποζημιωθεί.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος που τον εκπροσώπησε στην Ελλάδα

Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε ο δικηγόρος του Σάιμον Λεβιέβ στην Ελλάδα, Ευάγγελος Καραΐνδρος.

«Δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη από κανέναν εισαγγελέα σε καμία χώρα της Ευρώπης. Δεν έχει καταχωρηθεί στο σύστημα πληροφοριών της INTERPOL το όνομα του εντολέα μου. Είχε συλληφθεί εδώ στο αεροδρόμιο στις 28 Ιουνίου του 2019 για ένα πλαστό διαβατήριο. Υπήρχε ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης από το Ισραήλ.

Συναίνεσε και επέστρεψε πίσω. Οι κατηγορίες δεν είχαν καμία σχέση με αυτές τις 3 γυναίκες που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ. Η ποινή του ήταν 15 μήνες και βγήκε στους πέντε μήνες λόγω καλής συμπεριφοράς. Αποζημίωσε τα θύματά του στο Ισραήλ και τώρα είναι ένας ελεύθερος πολίτης.

Στις φυλακές Κορυδαλλού μου ζήτησε να καταθέσω αγωγή εναντίον δύο γυναικών και ζητούσε χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης. Μου εξήγησε ότι ποτέ δεν πήρε ούτε ένα ευρώ, ούτε στο χέρι ούτε με τραπεζική μεταφορά, από αυτές τις γυναίκες», είπε ο κ. Καραΐνδρος.

«Ήθελαν να τον εκδικηθούν»

«Αρνείται όσα λένε οι συγκεκριμένες γυναίκες και ο λόγος – σύμφωνα με τον ίδιο – που το κάνουν αυτό, είναι ότι σταμάτησε η σχέση του μαζί τους και για να τον εκδικηθούν και να διαφημιστούν έβγαλαν αυτή την ταινία. Αυτές οι κοπέλες αντί να πάνε στα δικαστήρια και να καταθέσουν τα αποδεικτικά στοιχεία, έβγαλαν αυτή την ταινία και παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας», συνέχισε ο ίδιος.

«Είδα αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ. Το 2019 δημοσιογράφοι από το εξωτερικό είχαν βγάλει στη φόρα τις 2 από τις 3 γυναίκες. Η 3η εμφανίστηκε μόνο στο ντοκιμαντέρ. Κατά την άποψή μου ο εντολέας μου δε γνώριζε ότι τον είχε καταγγείλει στις αρχές και ότι θα έβγαινε στο ντοκιμαντέρ να μιλήσει», εξήγησε ο κ. Καραΐνδρος.

«Η πλατφόρμα του ζήτησε να συμμετέχει και αυτός στο ντοκιμαντέρ, και έκανε μία δήλωση όπου είπε ότι θα κινηθεί νομικά. Δε νομίζω ότι θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα, θα κάνει ό,τι απαιτείται για να προστατεύσει τον εαυτό του. Είχα καταθέσει μια αγωγή που η συνολική του απαίτηση κατά των δύο γυναικών είναι 80.000 ευρώ. Δεν έχει εκδικαστεί. Θα καταθέσουμε εκ νέου την αγωγή αυτή», τόνισε.

 

«Το γραφείο μου μετατράπηκε σε μπουτίκ»

Μιλώντας για το ποια είναι τελικά η οικονομική κατάσταση του πελάτη του, ο κ. Καραΐνδρος είπε ότι «Πριν συλληφθεί στο Ελ. Βενιζέλος είχε νοικιάσει μια βίλα στην Εκάλη και έμενε εκεί. Όσο ήταν στις φυλακές χρειαζόταν ρούχα και του είπα εντάξει. Έγιναν κάτι παραγγελίες και το δικηγορικό μου γραφείο μετατράπηκε σε μπουτίκ με ρούχα από πολύ γνωστές μάρκες.

Παπούτσια των 1.000 ευρώ, μιλάμε για τρελά νούμερα, 10.000 ευρώ σε δαπάνες. Δε γνωρίζω αν τα πλήρωσε, έφτασαν στο γραφείο μου σε δέματα. Του τα πήγα αυτοπροσώπως. Μου έχει δηλώσει ότι είναι επιχειρηματίας, ότι έχει ασχοληθεί με ακίνητα και bitcoins. Δε μου έχει αναφέρει κάτι για διαμάντια».

«Ήταν 3 μήνες στις φυλακές στην Ελλάδα. Είχα πολλές συζητήσεις μαζί του. Πιστεύω ότι όσα μου είχε πει τότε, τα ίδια θα πει και στο Ισραήλ», είπε κλείνοντας ο κ. Καραΐνδρος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ