Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

56χρονη Ελληνίδα γέννησε δίδυμα αγοράκια με εξωσωματική γονιμοποίηση - Ο γιατρός Κ. Πάντος μίλησε για την εγκυμοσύνη της (βίντεο)

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στην Αλβανία για να κάνει την εξωσωματική. 

Την επιθυμία της να γίνει μητέρα εκπλήρωσε μια 56χρονη Ελληνίδα, η οποία το πρωί της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου, γέννησε δίδυμα αγοράκια. 

Η γυναίκα έφερε στη ζωή τα παιδάκια της, ύστερα από εξωσωματική γονιμοποίηση. Μάλιστα, επειδή στη χώρα μας υπάρχει όριο ηλικίας, η 56χρονη χρειάστηκε να ταξιδέψει στην Αλβανία για να μπορέσει να εκπληρώσει την επιθυμία της να γίνει μητέρα.

Ο γιατρός της, Κωνσταντίνος Πάντος, μίλησε στο TLive σχετικά με την εγκυμοσύνη της γυναίκας.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Πάντος

Ο γυναικολόγος Κωνσταντίνος Πάντος έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1981. Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1988 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Βασιλικό Νοσοκομείο Μελβούρνης, στην Αυστραλία (1987-1989).

 

 

Τι λέει ο γιατρός της

«Αυτή τη στιγμή γίνεται όλο και πιο συχνά σε σχέση με το παρελθόν. Επειδή οι γυναίκες αφήνουν τη γονιμότητά τους για αργότερα, κατά κάποιο τρόπο αφήνονται στον χρόνο και γεννούν σε μεγαλύτερη ηλικία. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν μας έρχονται γυναίκες άνω των 40 και τελευταία άνω των 50 ετών».

«Δυστυχώς ο νόμος στην Ελλάδα δεν έχει προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, με αποτέλεσμα όλες αυτές οι γυναίκες να πηγαίνουν στο εξωτερικό για την εξωσωματική γονιμοποίηση. Πήγαμε στην Αλβανία μαζί την 56χρονη και άλλες 17 γυναίκες, που την ίδια ημέρα έμειναν οι περισσότερες έγκυες. Μάλιστα μεθαύριο γεννάει άλλη μία 56χρονη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ