Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι μέχρι αύριο - Ποιες περιοχές θα «πληγούν» (χάρτες)

Προσοχή στα έντονα καιρικά προβλήματα... 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης 16/02 στη Δυτική Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Πελοπόννησο. Την Πέμπτη 17/02 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Κρήτη.

 

 

Ειδικά για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ τη νύχτα και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των συνολικών βροχοπτώσεων έως το βράδυ της Πέμπτης 17/02. Με εντονότερες αποχρώσεις αποτυπώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 2 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ