Πρίγκιπας Άντριου - σεξουαλικό σκάνδαλο: Η βασίλισσα Ελισάβετ πληρώνει τα «σπασμένα» του γιού της - 12 εκ λίρες ο… λογαριασμός (βίντεο)

Ο Δούκας ήρθε σε εξωδικαστικό διακανονισμό με την Βιρτζίνια Τζιούφρε

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξαν ο πρίγκιπας Άντριου και η Βιρτζίνια Τζιούφρε, η Αμερικανίδα που τον κατηγορούσε για σεξουαλική κακοποίηση, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι της ενάγουσας, σε ένα δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, 61 ετών σήμερα, κατηγορήθηκε από την 38χρονη Αμερικανίδα, πρώην θύμα του πολυεκατομμυριούχου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BA Vivo (@bavivook)

 

Ο Άντριου, η δίκη του οποίου ενώπιον αστικού δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη δεν είχε προσδιοριστεί ακόμη, διέψευδε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο κύκλωμα του Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή, αναμένοντας να δικαστεί για σωματεμπορία ανηλίκων.

Photo: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι όροι του οικονομικού διακανονισμού των δύο πλευρών δεν αποκαλύφθηκαν. Σύμφωνα ωστόσο με το δικαστικό έγγραφο, ο πρίγκιπας Άντριου θα κάνει μια «σημαντική δωρεά» στη φιλανθρωπική οργάνωση στήριξης των θυμάτων σεξουαλικής βίας, επικεφαλής της οποίας είναι η Τζιούφρε.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NZZ (@nzz)

 

«Ο πρίγκιπας Άντριου ουδέποτε σκόπευε να συκοφαντήσει τον χαρακτήρα της κας Τζιούφρε και αποδέχεται ότι εκείνη υπέφερε τόσο ως θύμα κακοποίησης όσο και ως αποτέλεσμα άδικων δημοσίων επιθέσεων», αναφέρεται στο έγγραφο.

Δείτε επίσης: Φυσικοθεραπεύτρια «καίει» τον πρίγκιπα Andrew: «Μόνιμο παράσιτο του σεξ - ήθελε να του μιλάνε σαν άτακτο μαθητούδι» (βίντεο)

 

«Ο πρίγκιπας Άντριου μετανιώνει για τη σχέση του με τον Επστάιν και χαιρετίζει το θάρρος της κας Τζιούφρε και άλλων διασωθέντων που όρθωσαν το ανάστημά τους για τους ίδιους και για τους άλλους. Δεσμεύεται να δείξει τη μετάνοιά του για τη σχέση του με τον Επστάιν, στηρίζοντας τον αγώνα κατά της διακίνησης ανθρώπων και στηρίζοντας τα θύματα», προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Η Τζιούφρε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δούκα της Υόρκης τον περασμένο Αύγουστο, υποστηρίζοντας ότι την κακοποίησε την περίοδο που είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Επστάιν.

POOL / EPA FILE via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τη τελευταία αυτή ξέλιξη ο πρίγκιπας θα αποφύγει τις δυνητικά εξευτελιστικές για τον ίδιο αποκαλύψεις και κατηγορίες τους επόμενους μήνες και κατά τη διάρκεια της δίκης του, που πιθανότατα θα διεξαγόταν το φθινόπωρο. Μια εκπρόσωπος του πρίγκιπα είπε ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ απέφυγαν επίσης να σχολιάσουν την είδηση.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα πληρώσει τα «σπασμένα» του πρίγκιπα Άντριου

Η βασίλισσα πρόκειται να πληρώσει μέρος του λογαριασμού για τη αγωγή σεξουαλικής κακοποίησης του πρίγκιπα Άντριου, η οποία θα μπορούσε να κοστίσει περίπου 12 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με αναφορές, που επικαλείται η Daily Mail.

Σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η μητέρα του ταπεινωμένου Δούκα της Υόρκης λέγεται ότι πρόκειται να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του διακανονισμού, ο οποίος συμφωνήθηκε μεταξύ δικηγόρων την Τρίτη.

Η κίνηση θεωρείται ότι είναι μια προσπάθεια να "μαζευτεί" το σκάνδαλο πριν από τους πολυαναμενόμενους εορτασμούς του Ιωβηλαίου της 95χρονης μονάρχη, μαργότερα φέτος, στους οποίους προφανώς θα του απαγορευτεί η παρουσία.

Η Τζιουφρέ είχε ισχυριστεί ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον δούκα τρεις φορές όταν ήταν 17 ετών υπό τις διαταγές του Τζέφρι Έπσταϊν. Μόλις τον περασμένο μήνα, της δόθηκε το πράσινο φως να μηνύσει τον 61χρονο royal, για απροσδιόριστη αποζημίωση σε αστικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι υποσχέθηκε να καταπολεμήσει τις κατηγορίες και διαμαρτυρήθηκε επανειλημμένα για την αθωότητά του, ο πρίγκιπας συμφώνησε χθες να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό για να διευθετήσει την υπόθεση πριν φτάσει στο δικαστήριο».

Παράλληλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ίδια η βασίλισσα θα δώσει χρήματα για να πληρώσει τον διακανονισμό, σύμφωνα με την Telegraph. Όπως αναφέρει η Daily Mail η εφημερίδα εκτιμά ότι το συνολικό ποσό που θα λάβει το θύμα και η φιλανθρωπική οργάνωση  θα ξεπεράσει στην πραγματικότητα τα 12 εκατομμύρια λίρες, με τα κεφάλαια να προέρχονται από την ιδιωτική της περιουσία στο Δουκάτο του Λάνκαστερ, η οποία πρόσφατα αυξήθηκε κατά 1,5 εκατομμύρια £ σε περισσότερα από 23 εκατομμύρια λίρες.

Πιστεύεται ότι ο Άντριου θα δώσει τώρα έβα μεγάλο ποσό σε μετρητά στην Γκιουφρέ και συμφώνησε επίσης να κάνει μια «σημαντική δωρεά» στη φιλανθρωπική της οργάνωση για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θυμάτων.

Αν και οι όροι της συμφωνίας παραμένουν μυστικό, πηγές ανέφεραν ότι ο ίδιος ο διακανονισμός θα μπορούσε να κοστίσει στον γιο της βασίλισσας έως και 7,5 εκατομμύρια λίρες (- με νομικές αμοιβές αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών να μεταφέρουν το πιθανό κόστος της υπόθεσης γύρω στα 10 εκατομμύρια λίρες.

Η Ρόμπερτς (Βιρτζίνια Τζιουφρέ) η οποία πλέον χρησιμοποιεί το επίθετο του συζύγου της, με το οποίο και κατέθεσε τη μήνυση, κίνησε τη νομική της αγωγή εναντίον του Άντριου τον Αύγουστο, ζητώντας απροσδιόριστη αποζημίωση για την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού και της πρόκλησης συναισθηματικής δυσφορίας.

Η Daily Mail μπορεί να αποκαλύψει ότι οι διαπραγματεύσεις για μια διευθέτηση διεξάγονται κρυφά από τον περασμένο μήνα, όταν ένας Αμερικανός δικαστής αρνήθηκε να απορρίψει την υπόθεση της Μις Ρόμπερτς.

Photo: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλλά η νομική της ομάδα λέγεται ότι εξεπλάγη με την ξαφνική συνθηκολόγηση του Άντριου, με τα πράγματα να λαμβάνουν δραματική τροπή τις τελευταίες ημέρες. Ο πρίγκιπας έχει αντιμετωπίσει πιέσεις από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας να επιλύσει τη μήνυση ενόψει του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας αργότερα φέτος.

Και ενώ χθες το βράδυ λέγεται ότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ήταν ανακουφισμένα που η υπόθεση δεν θα εκδικαστεί, ανώτερες βασιλικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρχε πλέον τρόπος επιστροφής στη δημόσια ζωή για τον ντροπιασμένο δούκα.

Κάποιος είπε: «Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, έχει αποκλείσει τον εαυτό του από οποιοδήποτε δημόσιο ρόλο λόγω της τρομερής του έλλειψης κρίσης και της κακής επιλογής φίλων και συνεργατών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ