Κυψέλη: Στη φυλακή η 29χρονη μητέρα και ο σύντροφός της για την δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα (βίντεο)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος δήλωσε μετανιωμένος

Στη φυλακή οδηγούνται η 29χρονη και ο 33χρονος σύντροφος της μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 12ης ανακρίτριας για το θάνατο του 7χρονου γιου της γυναίκας Ανδρέα στην Κυψέλη, τη σωρό του οποίου έκρυβαν επί πέντε χρόνια.

Οι δύο σύντροφοι απολογήθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού που τους αποδόθηκε μετά την ανεύρεση των οστών του αγοριού το οποίο τον Ιανουάριο του 2017 ξεψύχησε δεμένος και πιθανότατα φιμωμένος με μονωτική ταινία από τον σύντροφο της μητέρας του η οποία, κατά τη δικογραφία, βρισκόταν στον ίδιο χώρο χωρίς να επιχειρήσει να αποτρέψει τη βία σε βάρος του παιδιού της.

Η σορός του παιδιού αρχικά τοποθετήθηκε σε αυτοσχέδια λάρνακα στην ταράτσα του σπιτιού που έμενε το ζευγάρι ενώ κατά την μετακόμιση τους, τα οστά του τοποθετήθηκαν σε εργαλειοθήκη του 33χρονου.

Ο 33χρονος περιέγραψε στις Αρχές το φρικτό θάνατο του παιδιού, με τον ίδιο να λέει σύμφωνα με το Mega: «Του μιλούσα και του έλεγα να σταματήσει να με κοροϊδεύει.  Αυτός όμως έκλεισε τα αυτιά του με τα χέρια και άρχισε να τραγουδάει δυνατά θέλοντας να καλύψει με την ένταση της φωνής του, τη δική μου και να μου δείξει ότι δεν με ακούει. Έλεγε συνεχώς λα, λα, λα. Αυτό το έκανε πάντα όταν τον τιμωρούσαν και ήξερε ότι με εκνευρίζει.

«Επειδή ήθελα να τον τιμωρήσω, για να καταλάβει πως δεν πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι, του έκλεισα το στόμα απότομα, με μία μονωτική ταινία που είχα για τη δουλειά μου. Του εξήγησα μάλιστα, πως όταν ηρεμήσει, τότε θα τη βγάλω. Μετά πήγα στο δεύτερο υπολογιστή που έχουμε, για να εκτυπώσω κάτι εργασίες της αδερφής του και είδα τον Ανδρέα καθιστό στο πάτωμα.

Δεν θεώρησα ότι έπαθε κάτι και συνέχισα να μην δίνω σημασία. Λίγο αργότερα που συνειδητοποίησα ότι ο μικρός είχε ώρα να κουνηθεί, γύρισα να δω αν είναι καλά και τότε κατάλαβα ότι δεν αναπνέει», είπε ακόμα ο 33χρονος.

Η  μητέρα του παιδιού, ισχυρίζεται ότι δεν ήταν παρούσα στο θάνατο του παιδιού κι ότι δεν ρώτησε ποτέ το τι του συνέβη. «Ήμουν σε απόγνωση. Είχα κατάθλιψη και ήθελα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Δεν ρώτησα ποτέ τίποτα τον σύντροφό μου για τον Αντρέα. Δεν ήθελα να ξέρω, θα γινόμουν χειρότερα. Αφού πέρασε λίγο ο καιρός, πήγα στο σχολείο του και δήλωσα ότι το παιδί έφυγε στην Πολωνία με τον πατέρα του, γι’ αυτό και σταμάτησε να πηγαίνει», υποστήριξε.

EUROKINISSI

«Έσπασα τον τάφο με ένα κομπρεσέρ και στη συνέχεια έβαλα το αγόρι σε μία εργαλειοθήκη. Δεν μπόρεσα να δω σε τι κατάσταση ήταν ο Ανδρέας, γιατί το σώμα του το είχα τυλίξει σε υφάσματα. Την εργαλειοθήκη αυτή την είχα κλειδωμένη με μία κλειδαριά και τον έπαιρνα μαζί μου, όπου και να πήγαινα» περιγράφει ο 33χρονος.

«Μετά από περίπου δύο χρόνια, αλλάξαμε σπίτι. Ο Μάριος μου είπε, ότι θα έβγαζε τον Αντρέα από τον τάφο που είχε φτιάξει. Εγώ αυτό το πράγμα δεν το είχα δει ποτέ, ούτε την κατασκευή ούτε πως και πότε τον έβγαλε από εκεί. Αυτό που μου είπε ήταν ότι μετά θα έβαζε τον Αντρέα μέσα σε μία εργαλειοθήκη.

Την εργαλειοθήκη αυτή την είδα όταν είχαμε μαζέψει όλα τα πράγματα από το σπίτι και φύγαμε. Μετά όμως δεν την ξαναείδα. Δεν ξέρω που την είχε βάλει», δήλωσε η μητέρα του Ανδρέα.

EUROKINISSI

Η απολογία τους κράτησε έξι ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος δήλωσε μετανιωμένος και ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το παιδί.

«Ο εντολέας μου δηλώνει πολύ μετανιωμένος και έκλαιγε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Δήλωσε ότι αυτή η μονωτική ταινία ήταν χαρτοταινία, την οποία πάντα έβγαζε από μόνος του ο μικρός, κι ότι αυτό δεν ήταν η αιτία θανάτου», δήλωσε ο Αλέξης Φίλιος, δικηγόρος του 33χρονου.

«Περίμενα να δω τα τέρατα που άκουγα, αλλά είδα δύο ανθρώπους που μάλλον τα είχαν χαμένα. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν χρήστες, μίλησαν μόνο για αμφεταμίνες… Ο βασικός ισχυρισμός του εντολέα μου είναι ότι ήθελε να κρατήσει τη μοναδική οικογένεια που είχε. Πατέρα δεν είχε, καθώς είχε εξαφανιστεί, ενώ η μητέρα του τον είχε αφήσει σε ίδρυμα», συμπλήρωσε ο κ. Φίλιος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ