Τροφές για να γιορτάσετε με ερωτική διάθεση τον Άγιο Βαλεντίνο! - Γιατί ο έρωτας... περνάει από το στομάχι

Όπως λέει η λαϊκή ρήση: «Ο έρωτας περνάει από το στομάχι». Απλά, πριν καταλήξει εκεί έχει κάνει μια κουβέντα με τον εγκέφαλο.

 

Συμφωνώ, στο ότι αν θέλω να ερωτευτώ δεν περιμένω την 14η του Φλεβάρη, απλά έχω καλό κίνητρο να μαγειρέψω ένα άκρως ερωτικό και υγιεινό γεύμα για τον/την σύντροφο μας.

Η ερωτική διάθεση, η σεξουαλική δραστηριότητα και η σχέση οποιουδήποτε τροφίμου με αφροδισιακή δράση ξεκινάει από το μυαλό μας. Υπεύθυνοι για τη μεταφορά των ερεθισμάτων είναι οι νευροδιαβιβαστές, που μεταφέρουν τα μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο και συμβάλλουν στην καλή μνήμη και την καλή διάθεση.

Κάποια τρόφιμα θεωρούνται αφροδισιακά, επειδή δημιουργούν καλή διάθεση.

Από την αρχαιότητα ακόμη υπήρχε η πεποίθηση ότι τροφές όπως οι ξηροί καρποί, τα σταφύλια ή τα θαλασσινά μπορούσαν να καταστείλουν τις ανθρώπινες αναστολές και να ενισχύσουν τη σεξουαλική επιθυμία.

Παλιά, οι αποκαλούμενες «αφροδισιακές» τροφές, η ετυμολογία των οποίων έχει τη ρίζα της στην Αφροδίτη, την αρχαία θεά της ομορφιάς, αποτελούν μια παμπάλαια όσο και παγκόσμια πρακτική.

Ας επιστρέψουμε όμως στα δικά μας…

Η προετοιμασία λοιπόν και παρασκευή ενός δείπνου για τον σύντροφό μας είναι από μόνο του αφροδισιακό, ιδιαίτερα όταν δημιουργήσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα και απολαύσουμε και 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί.

Για να μην την βγάλουμε όμως ” ξεροσφύρι” ας πάρουμε μερικές πληροφορίες για κάποια τρόφιμα διαμορφώνοντας το μενού των δικών μας διαθέσεων!

Σοκολάτα η βασίλισσα: του πάθους και του έρωτα

Τη συνδέουν κυρίως με το ρομάντζο και το πάθος, αλλά σαν τρόφιμο περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες (π.χ. καφεΐνη – που διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και δίνει στην καρδία ενέργεια), ιχνοστοιχεία και μια χημική ουσία την φενυλεθυλαμίνη, γνωστή για τις ψυχότροπες ιδιότητες της.

Η κατανάλωσή της λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα, την αύξηση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, ορμόνης που δίνει το αίσθημα τις ικανοποίησης και που αυξάνει την επιθυμία και τη διάθεση για σεξουαλικά παιχνίδια.

Για το λόγο αυτό, η αυξημένη κατανάλωση σοκολάτας, θεωρείται από πολλούς, υποκατάστατο του σεξ.

Θαλασσινά και οστρακοειδή,τα μέσα

Για αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.

Είναι πηγή αμινοξέων και ψευδαργύρου, τα οποία συμβάλουν στην παραγωγή ορμονών, όπως των ανδρογόνων και της τεστοστερόνης επίσης είναι καλές πηγές νιασίνης (Β3), η οποία δρα στα άκρα του αγγειακού συστήματος, προκαλώντας διαστολή και καλύτερη αιμάτωση των γενετικών οργάνων. Άρα και αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.

Βράδυ σαν Μέλι

Τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, που συμβάλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και την καλή κατάσταση του οργανισμού και δίνουν ενέργεια στο σώμα.

Παράλληλα, η γλυκιά γεύση και οσμή του αυξάνουν την ερωτική επιθυμία και διάθεση.

Ξηροί καρποί για λίμπιντο

Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες, τον ψευδάργυρο και τις φυτικές ίνες που περιέχουν.

Ενώ το διακριτικό και ιδιαίτερο άρωμά τους, ασκεί ερεθιστικές ιδιότητες στο γυναικείο φύλλο.

Χωρίς μυρωδικά-πικάντικα-καυτερά δε γίνεται

Είναι τροφές (π.χ. μουστάρδα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα, πιπέρι, τσίλι, κάρι, βανίλια, κ.τ.λ), που όταν καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος, εντείνουν την κυκλοφορία του αίματος και οδηγούν σε υπεραιμία.

Ταυτόχρονα, με τη μυρωδιά που αναδύουν, κεντρίζουν την φαντασία και αυξάνουν την ερωτική επιθυμία αναφέρει το logodiatrofis.

Φρούτα με φαντασία!

Τα φρούτα μόνο από το σχήμα τους, παραπέμπουν σε παραλληλισμούς διάφορων ερωτικών οργάνων και εξάπτουν την φαντασία.

Από την άλλη λόγο των βιταμινών, του καλίου (μπανάνα), της αυξημένης ποσότητας Β6 και βιταμίνης Ε (αβοκάντο), των αντιοξειδωτικών και των φυτικών ινών.

Συμβάλουν στην καλή κατάσταση του μυϊκού ιστού, αυξάνουν την παραγωγή ορμονών, στην σωστή κυκλοφορία του αίματος, στον καθαρισμό των αγγείων του κεντρικού συστήματος και στη δημιουργία νευροδιαβιβαστών, και όλα αυτά σαν αποτέλεσμα έχουν την καλυτέρευση της διάθεσης και την αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.

Κλείνοντας ας πιούμε… ένα ποτήρι κόκκινο κρασί… είναι από μόνο του ανασταλτικό του άγχους και των καθημερινών προβλημάτων…εξάπτει τον ερωτισμό και τον ναρκισσισμό…σαν άλλοι Διόνυσοι λοιπόν ας γευτούμε την βραδιά και ας φροντίσουμε να μην παραμελούμε την διατροφή μας…

Ένας καλός συνδυασμός διατροφής και άσκησης αυξάνει τον ερωτισμό μας!

Άλλωστε όλα θέμα σωστού συνδυασμού είναι!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ