Οι 12 τάσεις στην διακόσμηση του 2022: Vintage πινελιές, έμπνευση από παριζιάνικα σπίτια, έπιπλα με καμπύλες (φωτό)

Τα trends αντικατοπτρίζουν τέλεια το πού βρισκόμαστε σαν κοινωνία

Τους τελευταίους 18 μήνες τα σπίτια των περισσότερων από εμάς έχουν λάβει περισσότερη αγάπη, φροντίδα και προσοχή από ό,τι τα τελευταία πέντε χρόνια μαζί. Και ποιος θα μπορούσε να μας κατηγορήσει;

Καθώς η πανδημία έφερε lockdown και μέτρα όλοι φυσικά στρέψαμε την προσοχή μας στο εσωτερικό μας περιβάλλον και στρέψαμε την προσοχή μας τόσο στην λειτουργικότητα, όσο και στα χαρακτηριστικά εκείνα που θα έκαναν τον χώρο μας να αντικατοπτρίζει καλύτερα την προσωπικότητά μας.

Εξαιτίας αυτών έχουμε δει ένα πλεόνασμα τάσεων διακόσμησης σπιτιού και σχεδίασης τον περασμένο περίπου χρόνο - κάποιες τάσεις μπορεί να «εξαφανίζονται» γρήγορα, αλλά είναι και άλλες που ήρθαν για να μείνουν!

Στο κάτω, κάτω τα trends δεν είναι μόνο ένα χρώμα ή ένα μοτίβο, αλλά αντικατοπτρίζουν τέλεια το πού βρισκόμαστε ως κοινωνία, σε τι δίνουμε προτεραιότητα και από τι επηρεαζόμαστε. 

Αυτές είναι λοιπόν, σύμφωνα με το food.52.com, οι 12 τάσεις στη διακόσμηση που πρέπει να περιμένουμε από το 2022 και μετα:

1. Curved Furniture Silhouettes

Βλέπουμε μια απαλότητα στις σιλουέτες των επίπλων, με καμπύλες και θηλυκά σχήματα να έρχονται στο προσκήνιο. «Το 2022 θα δοθεί έμφαση στο ότι τα έπιπλα είναι έργα τέχνης από μόνα τους», λέει η σχεδιάστρια Linda Hayslett του LH.Designed. 

«Τα έπιπλα Curvalicious ήταν μια μεγάλη σχεδιαστική τάση το 2021 και πρόκειται να παραμείνει», προσθέτει ο Alex Liepman, ιδρυτής της εταιρείας τέχνης DROOL. 

2. Decorative Cabinetry

PHOTO BY AMY BARTLAM, CABINETRY KATE LESTER

Αν υπάρχει ένα προφίλ ντουλαπιού που αναγνωρίζουν οι περισσότεροι, αυτό είναι στυλ shaker. Οι καθαρές γραμμές και η απλότητα ταιριάζουν υπέροχα σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ σχεδίασης, επιτρέποντας σε άλλα μοναδικά στοιχεία της κουζίνας σας (όπως το χρώμα του ντουλαπιού σας ή την επιλογή του πάγκου) να μπουν στο επίκεντρο.

 «Πιστεύω (και ελπίζω) ότι το 2022 είναι η χρονιά που θα επικρατήσουν τα πιο δημιουργικά στυλ ντουλαπιών», λέει η σχεδιάστρια Kate Lester της Kate Lester Interiors. 

3. Sustainable Practices

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LIVDEN (@livdendesigns)

 

«Η βιοσωμότητα είναι το νέο σέξι — και, το 2022, προβλέπουμε ότι τα συνειδητά σχεδιασμένα και υπεύθυνα προϊόντα θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάθε σπιτιού», λένε οι Georgie Smith και Hilary Gibbs, ιδρυτές της εταιρείας ανακυκλωμένων πλακιδίων LIVDEN.

«Από οικοδομικά υλικά μέχρι τα έπιπλα, οι καταναλωτές αναζητούν πιο καινοτόμα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί από την αρχή με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Το επόμενο έτος και μετά, βλέπουμε την ευρεία υιοθέτηση της πράσινης τεχνολογίας στους εσωτερικούς χώρους των κατοικιών» προσθέτουν.

4. Loads Of Texture

PHOTO BY HEIDI HARRIS FOR ANDI MORSE

«Σίγουρα θα δούμε μια άνοδο στις υφές το 2022 - όσο περισσότερες, τόσο το καλύτερο!» λέει ο σχεδιαστής Andi Morse του Morse Design. «Θα υπάρχουν περισσότερα απαλά βελούδα και υφάσματα μπούκλ αναμεμειγμένα με υφαντά έπιπλα και χαλιά σιζάλ. Αυτά τα στοιχεία προσθέτουν ζεστασιά, δημιουργώντας έναν φιλόξενο χώρο.»

5. Parisian-Inspired Interiors

 

 

 «Τον επόμενο χρόνο, θα δούμε τις σύγχρονες ερμηνείες των σχεδίων εμπνευσμένων από το Παρίσι ως μια δημοφιλή τάση για το σπίτι», λέει η Kelley Carter, Διευθύντρια Home Fashion του Bloomingdales. «Η διασταύρωση χρώματος και υλικών θα είναι ένα το επίκεντρο εδώ, με τα παστέλ και τα μεταλλικά να ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν φιλόξενο χώρο».

6. Fun Foyers

PHOTO BY LAUREN PRESSEY FOR HILLARY STAMM

«Μια από τις αγαπημένες μου νέες τάσεις για το 2022 είναι το να βάλουμε τη διασκέδαση στο φουαγιέ», λέει η σχεδιάστρια Hillary Stamm του HMS Interiors. Είναι το πρώτο δωμάτιο που βλέπουν οι άνθρωποι όταν έρχονται στο σπίτι σας, οπότε μην φοβάστε να το κάνετε καταπληκτικό!

Από vintage χαλιά μέχρι βιβλία και καλάθια, στοχεύστε να δημιουργήσετε ένα στυλ, αλλά φιλόξενο κλίμα.»

7. Home Bars

PHOTO BY RYANN FORD FOR SCHEER & CO.

Ο χρόνος που περνάτε στο σπίτι δεν σημαίνει ότι χάνεται όλη η διασκέδαση. «Όλοι θέλουν ένα υπέροχο μπαρ στα σπίτια τους αυτή τη στιγμή», λέει ο Scheer. «Αν και είναι κάτι που έμεινε από την πανδημία, νομίζω ότι είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει και δεν είμαι καθόλου τρελός γι' αυτό».

8. Nature-Inspired Hues

PHOTO BY AMY BARTLAM FOR KL ART 2

 «Τα νέα ουδέτερα  χρώματα για το σπίτι είναι πραγματικά χρώματα της φύσης», λέει ο Hayslett. «Τα τελευταία δύο χρόνια, οι άνθρωποι έπρεπε να περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, όπου τα χρώματα είναι πάντα ήρεμα και ποτέ πολύ έντονα, φωτεινά ή δυνατά.

Το 2022 θα δούμε περισσότερα σχέδια που θα φέρνουν αυτά τα σιωπηρά χρώματα της φύσης, όπως τα πράσινα, τα καφέ του φλοιού, τα μπλε του ωκεανού και του ουρανού, τα μπεζ της άμμου, τα θολά λευκά».

9. Vintage And Reclaimed

 

 

«Με τις τεράστιες καθυστερήσεις αποστολής και τις αυξημένες τιμές των πρώτων υλών που έχουμε δει τελευταία, τα vintage κομμάτια έχουν γίνει ακόμη πιο επιθυμητά», εξηγεί η Lauren Meichtry του Elsie Home.

«Έχω δει μερικά εκπληκτικά vintage κομμάτια να ξαναζωντανεύουν με νέες ταπετσαρίες και λίγο φινίρισμα».

10. Closed Floor Plans

PHOTO BY AIMEE MAZZENGA FOR CAROLINE TURNER 2

 «Η πανδημία έχει επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής, αλλά ιδιαίτερα τα σπίτια μας», λέει η Turner. «Όλο και περισσότερος χρόνος στο σπίτι δημιουργεί την ανάγκη για ιδιωτικότητα.

Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μας σήμερα είναι η δημιουργία κόγχων και γωνιών που σε κάνου να νιώθεις ήρεμα και ιδιωτικά. Προσθέτουμε τοίχους και ανοίγματα πιο συχνά παρά τα γκρεμίζουμε. Όσο πιο κλειστά δωμάτια, τόσο πιο δημιουργικοί μπορείτε να είστε».

11. Indoor-Outdoor Living

«Οι ιδιοκτήτες επενδύουν περισσότερο στους εξωτερικούς τους χώρους», λέει ο Jean Brownhill, ιδρυτής της Sweeten.  «Οι ιδιοκτήτες μεταφέρουν πισίνες, εξωτερικές κουζίνες, τζάκια και εκτεταμένα καθίσματα στην κορυφή της λίστας επιθυμιών τους.

Σε θερμότερα κλίματα, οι εσωτερικοί χώροι εκτείνονται σε αίθρια για εσωτερική-εξωτερική διαβίωση, διπλασιάζοντας συχνά τα τετραγωνικά μέτρα των χώρων φαγητού και ψυχαγωγίας ενός σπιτιού».

12. Colorful Tableware

Σύμφωνα με τον αγοραστή τραπεζιών του Food52, Casey Simring, «γίνεται γρήγορα μια μορφή τέχνης και μέσο για την αυτοέκφραση.  Τα σερβίτσια, τα γυάλινα σκεύη, ακόμη και τα μαχαιροπήρουνα, έχουν γίνει όλα ευκαιρίες για να επιδείξετε το προσωπικό σας στυλ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ