Πάτρα – η μητέρα των τριών κοριτσιών σπάει τη σιωπή της: «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν, να γίνει έρευνα - Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας»

Παρακαλεί «να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν»

Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν φως στους αιφνίδιους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα.

Στην υπόθεση παρενέβη η δικαιοσύνη, που ζητεί να διερευνηθεί ο ρόλος όλων των προσώπων των γονιών, των γιατρών και των ιατροδικαστών. Μάλιστα, η υπόθεση ανατεθηκε στο Τμήμα Ανθροποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που διαθέτει και τους εμπειρότερους αξιωματικούς.

Από την πλευρά τους οι γονείς, σύμφωνα με το MEGA, απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η, εν μέσω του βαρέως πένθους τους, συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Τι λέει για την έρευνα η μητέρα των τριών κοριτσιών

Η μητέρα των νεκρών παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγγου, μίλησε αποκλειστικά στην «Π».  Αναφορικά με την εκταφή δήλωσε πως δεν έχει πληροφορηθεί το παραμικρό. Μάλιστα εξέφρασε την απορία της για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αφού όπως είπε, η Τζωρτζίνα πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου και έχει γίνει νεκροοψία. «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιο λόγο;» ήταν η πρώτη της αντίδραση.

Η κυρία Πισπιρίγγου παρακαλεί «να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους να μιλήσουν γενικά και αόριστα».

«Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ιριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας».

 

ΕΚΤΑΚΤΟ - Θάνατος Τζωρτζίνας: Ζητήθηκε εκταφή

Είναι πάντως βέβαιο ότι στην Αθήνα έχουν επκεντρώσει τις έρευνες στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, για την οποία υπήρξε νοσηλεία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, στην αρχή, όπου ενώ ήταν υπό τη στενή παρακολούθηση ιατρικής ομάδας, ξαφνικά μετά από 20 λεπτά από την τελευταία επίσκεψη γιατρού το παιδί βρέθηκε να είναι σχεδόν νεκρό, οπότε της έγινε ανάνηψη και ύστερα το παιδί διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο) σε πολύ άσχημη κατάσταση, υπό την επίβλεψη, πια, του Ανδρέα Ηλιάδη.

Και πραγματικά δεν δόθηκε ποτέ απάντηση πώς ένα παιδί κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Η Τζωρτζίνα πήρε εξιτήριο από εκεί τον Ιούλιο, απαιτήθηκαν εξετάσεις στο «Παίδων» της Αθήνας, πριν από μερικές εβδομάδες όπου τελικά και κατέληξε.

Η οικογένεια έχει χάσει τρια παιδιά

Το 2019 η 4χρονη Μαλένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου άφησε την τελευταία της πνοή ενώ συνοδευόταν από τη μητέρα της και δεν επιτηρούσε κανένας γιατρός το μικρό κορίτσι.

Το δεύτερο κορίτσι, μόλις 6 μηνών, απεβίωσε τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, ενώ κοντά της βρίσκονταν η μητέρα και η αδερφή της.

Τέλος, η 9χρονη Τζωρτζίνα πέθανε αρχές του 2022 στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και δεν βρισκόταν υπό επιτήρηση των γιατρών, παρά μόνο συνοδευόταν από την μητέρα της.

Και τέταρτο περιστατικό με την μικρή Τζωρτζίνα – Επαθε ανακοπή και επανήλθε

Σύμφωνα με το MEGA η 9χρονη Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 παρουσίασε ξαφνικά πρόβλημα υγείας, ενώ ήταν μόνη της στο θάλαμο και συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Η 9χρονη, που είχε μεταφερθεί στο Παίδων Πατρών για διενέργεια εξετάσεων, ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και θεωρήθηκε νεκρή από ανακοπή καρδιάς αγνώστου αιτίας. Λίγα λεπτά αργότερα το κορίτσι συνήλθε, αλλά με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μέχρι και τον θάνατό της.

.Την ίδια στιγμή μυστήριο και ερωτηματικά προκαλούν οι θάνατοι των τριών κοριτσιών. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ο αιφνίδιος θάνατος, όμως πέθαναν σε διαφορετική ηλικία, κάτι που δεν δικαιολογεί γενετική ανωμαλία.

«Αυτό που είναι σημαντικό να ειπωθεί είναι ότι δεν είναι σπάνιο σε μία οικογένεια να υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Υπάρχει ένα γενετικό υπόβαθρο και υπάρχει μία νόσος που είναι κοινή, η οποία δεν μπορεί να προληφθεί, επομένως μπορούμε να έχουμε πολλούς θανάτους στην οικογένεια. Εδώ όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα:

Έχουμε τρία παιδιά που δεν έχουν πεθάνει στην αντίστοιχη ηλικία, που θα δικαιολογούσε μία γενετική ανωμαλία. Πέθαναν σε διαφορετική ηλικία, αλλά με τον ίδιο τρόπο, έναν αιφνίδιο θάνατο», δήλωσε στο MEGA η ιατροδικαστής Άννα Ράζου.

«Ο αιφνίδιος θάνατος είναι όταν δεν μπορεί ο θάνατος να συνδεθεί με κάτι άλλο, είναι άμεσος και γρήγορος. Άρα σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρίτος θάνατος, ο οποίος θα μας δώσει ααπντήσεις για το τι έχει συμβεί. Επειδή είναι σε εξέλιξη η ιατροδικαστική έρευνα, εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις, δηλαδή η αναλυτική εξέταση του κάθε οργάνου, και μπορεί να δείξει εάν υπάρχουν παθολογικά αίτια», συμπλήρωσε.

Η κ. Ράζου τόνισε πως η διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων είναι μία χρονοβόρα εξέταση, ενώ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μην δείξουν τίποτα αυτές οι εξετάσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ